Tessie-san

Normal middag

Jul och nyår har varit fantastiskt, speciellt med all god mat. Eftersom vi var värdar båda kvällarna blev det också vi som drog vinstlotten med att få hela kylen full med rester. Sådär dagen efter var det ljuvligt att inte behöva tänka ut någon middag utan man öppnade bara kylen och plockade ut det man var sugen på. 
 
Efter jul var det Janssons, lax, rödbetssallad och skinka som dominerade tallriken. Nu efter nyårsafton har vi gottat oss i mina fantastiska (om jag får säga det själv) smörgåsbakelser, potatisgratäng och rostbiff. Det har varit så gott, men efter den tredje tallriken (och både fjärde och femte gången man hämtat överbliven cheesecake) blir man ganska less. Dels på att äta samma mat om och om igen, men också less på det mastiga i sådan mat. Herregud, vi hade väl ändå tänkt undvika att rulla iväg till jobbet nästa vecka.
 
 
Så idag fick det vara nog. JP körde någon egen variant på kyckling i ugn, men jag var så himla sugen på korvstroganoff, så det lagade jag. Så åt vi varsina rätter, men delade på ris, sallad och sparris. Ändå glad att komma in i vardagsrutiner igen, speciellt med maten.
 
Jag ska bli bäst på att laga matlådor har jag bestämt. Nu när vi har så stor frys (lika stor som kylen) så kan vi få plats med massor med matlådor, skönt då att man inte behöver äta samma rätt i en hel vecka om man gör en stor laddning. Nu kan man frysa in ett par, så kan man ha lite längre fram också. Hejja!
 
 
 
 
 
Nu ska vi titta på Beck – Gunvald. Någon som hunnit se den än?
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats