Tessie-san

Recept på laxsoppa

Något vi äter minst en gång i veckan hemma är min laxsoppa. Den är så enkel men ändå så otroligt god och jag tänkte dela med mig av receptet till er. Eller ja, som det ser ut just nu. Jag brukar dock ändra det då och då. Lägga till, byta ut. Jag tror jag börjar få känsla för att ”höfta” hörrni. Kan jag, så kan vem som helst. Det här är alltså tjejen som misslyckades med nudlar för ett par år sedan. Hon går att lära!
 
 
Laxsoppa ala Tessie till 2 pers behöver man:
 
Ingredienser:

1 stor morot eller 2 små
1 purjolök
2 tomater
250-300 gram lax
Grönsaksbuljong
Torkad basilika
 
Börja med att koka morötterna tills de blivit nästan genomkokta i 9-10 dl vatten.
Skär sedan upp purjolöken i centimeterstora ringar, hacka tomaterna och häll, tillsammans med laxen och grönsaksbuljongen, ner det i det kokande vattnet.
Koka i ett par minuter tills allt har fått gotta ihop sig och smaka av med torkad basilika, ev peppar.
 
Smaklig måltid!
 

 
 
Nu när jag gjorde soppan så upptäckte jag att vi inte hade några tomater hemma, så jag fick ta krossade tomater på burk istället. Inte alls lika gott, men det fick gå ändå. Till det åt vi finn crisp med gurka och trocamare på toppen, det kan vara det godaste man kan äta till soppa. Förutom nybakad baguette med smör och ost – Det är nog det allra godaste man kan äta till, men det hade vi inte heller hemma och det tackar Beach 2013 för.
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats