Tessie-san

Snart kommer dem

När vi ändå är inne på fram- och baksida så tänkte jag visa er hur långt vi har kommit med vår växtlighet på baksidan. Jag har ju som sagt en väldigt begränsad erfarenhet av trädgårdsarbete men man måste ju börja någonstans. Vi går efter filosofin ”växer inget vi planterat i år så får vi göra annorlunda nästa”. 
 
Har först och främst planterat två syrénbuskar. Det har varit en stor dröm och milstolpe för mig. Syrénblommor är ju något av det somrigaste som finns och jag blir alltid så lycklig när de börjar blomma på försommaren. Vi köpte en vit och en ljuslila, men änsålänge är det bara den vita som börjat få knoppar och början till blommor. Vet inte om det beror på läget, att den andra busken står lite mer i skuggan eller om det endast beror på att de faktiskt är olika sorter och växer olika snabbt. 
 
 
Sen har vi rensat upp intill verandan – tog bort stenblocken som låg där innan och grävde upp och la på ny fin jord och så planterade vi massor med blommor i olika färger och former. Vi planterade både ”färdiga” växter som bara inväntar att få växa sig stora och få blommor och så planterade vi en del lökar också. Sådana man ska plantera i april-maj och som ska blomma under sommarmånaderna. Nu börjar de sakta men säkert komma upp ur jorden och vi håller alla tummar och tår på att vi får en riktig blomstrande rabatt snart!
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats