Tessie-san

Astrid Lindgrens Värld

Ett av våra stora mål under resan till Västervik var att åka till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld.

Jag har hört så otroligt mycket gott om det stället, och hypen har varit total, inte minst på sociala medier. Men herregud, hur bra kan det vara egentligen? Men jodå. Det var precis så fantastiskt som alla säger. Är jätteglad att vi åkte dit och gav våra barn den här fina upplevelsen. De älskade det lika mycket som vi vuxna gjorde.

Det är ju uppbyggt på alla Astrid Lindgrens världar med Pippi och hennes Villa Villekulla, Ronja Röverdotter och Mattisborgen, Bröderna Lejonhjärta och Körsbärsdalen och Törnrosdalen, Emil i Lönneberga osv. Alla dessa världar hade föreställningar under dagen, så man gick från värld till värld för att se på dessa fantastiska föreställningar. Mellan dessa världar fanns det små lekplatser, små hus att gå in i, dragbåtar man firar sig över vattnet med – och allt från Astrids historier.

Föreställningarna var väldigt välgjorda, påkostade scener, jätteduktiga skådespelare och det bästa av allt var att efter varje föreställning fick man komma ner och leka runt i husen och hälsa på alla skådespelare – som var i full karaktär hela tiden.

 

Jag var särskilt imponerad av alla duktiga barnskådespelare. Så himla duktiga!

Här satt vi och tittade på Ronja Röverdotter och när scenen när hon och Birk åker skidor i skogen så började det plötsligt spruta ut snö bakom oss.

 

Hos Nils Karlsson Pyssling fick vi prova på att vara lika små som han var.

 

Här står barnen framför huset i Lotta på Bråkmakargatan. Det roliga är att det faktiskt är det riktiga huset som är med i filmen. Den spelades in på den här exakta gatan som vi gick på.

 

 

Vi var där från öppning till stängning och hade sååå kul hela dagen. Det fanns både 2- och 3-dagarspass att köpa, men jag tyckte det räckte perfekt med en heldag.

Har ni vägarna förbi eller inte… Det är verkligen värt ett besök. Vi har barn i åldrarna 2-8 och alla uppskattade parken. Vi hade dessutom förberett med att lyssna på Bröderna Lejonhjärta i bilen på vägen till Västervik, så alla hade lite koll på vilka karaktärerna var. Det är bara Kelly som hittills sett filmen, men nu var alla med på vem som var vem och vilken roll de hade 😀

Astrid Lindgrens Värld får 5/5 sommarlovsglassar, helt klart!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats