Tessie-san

Jordgubbsplockning

Något vi gjort varje år sedan Kelly var liten är att åka och plocka jordgubbar på sommaren. Det är en så himla mysig utflykt och barnen älskar det. Jag var på det en gång när jag var liten och jag minns det än idag. Man fick plocka och fylla sina korgar med goda jordgubbar och så fick man äta så många man ville medans man plockade. Hoppas de här sommarminnena stannar kvar hos barnen lika länge som de gjort för mig.

Sedan något år tillbaka åker vi till Thorslunda självplock borta på Ekerö. Jättestora fält med både jordgubbar, hallon, rabarber och annat.

 

   

Vi plockade såå mycket och fyllde hela den stora dubbelkorgen. Oliver hade en liten låda som vi alla hjälptes åt med att fylla, och han var snabb på att äta upp allt vi la i, haha.

 

När vi plockat klart gick vi till det lilla cafét som serverar underbara våfflor med nyplockade jordgubbar, glass och grädde – jag tog en med skagenröra ♡
Under tiden vi väntade körde barnen runt på traktorer bredvid.

       

 

Så himla mysig dag och barnen var så glada på vägen hem. Vi brukar fråga dem hur många sommarlovsglassar dagen får – och alla var överens om att denna dag fick 5/5 sommarlovsglassar i betyg! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats