Tessie-san

Biopremiär av Insidan Ut 2

Idag var det inte alls något roligt sommarväder, så då passade vi på att pricka av ännu en grej på sommarlovslistan – nämligen gå på bio. Hela familjen älskar Insidan Ut, och blev så glada när vi fick se att 2:an nu hade premiär på bio. Så regn och rusk och mörka moln resulterade i en biodag ♡

Vi åkte till Heron City, och barnen ville stanna till vid klätterställningarna en stund innan vi gick in. Vi brukar aldrig göra det annars, för det är oftast dåligt väder och regnigt när vi är där och ska på bio och då är det inte så kul att åka blöta rutschkanor. Nu hade de precis torkat från morgonens regn och sen regnade det igen när vi gick in.

Eje (Olivers smeknamn på sig själv) är en riktig virvelvind han, och stannar sällan kvar för en bild längre än ett par sekunder, så det gäller att vara snabb.

 

Svårt att bestämma sig vid snacksen…

Att gå på bio med tjejerna är hur lugnt som helst. Våra grabbar har lite mer myror i brallan dock. Harley brukar tröttna efter halva filmen och undrar om vi ska hem snart 😀 och Oliver behövde sätta sig på lite nya platser då och då. Sen blev han lite för vild två gånger, men då gick JP ut med honom ett par minuter, den andra gången kom han tillbaka med honom sovandes i famnen och det kanske var lika bra. Att gå på bio med en 2-åring kanske är lite väl ambitiöst 😉 Men det är alltid en mysig start när alla sitter där med sina snacks och är förväntansfulla inför att filmen ska börja 😉

 

Precis innan jag gick ner nu från nattningen så kikade jag in hos tjejerna, och Belle berättade stolt att hon läst ut hela sin bok! Hon är så himla duktig och har börjat läsa mer och mer. Vilket himla försprång hon får inför förskoleklassen i höst.

Vi lånade en varsin bok till henne och Kelly på biblioteket häromdagen, och både hon och Kelly har läst ut dem nu. Kelly läste om sin 4 gånger. Hoppas detta väckt deras läslust ytterliggare. Kelly har tyckt att det har varit sisådär kul med läsläxa i skolan, men nu när vi gick till bibblan och hon fick välja bok helt själv blev det plötsligt roligare ♡ Imorgon ska vi dit och lämna tillbaka dem – och låna fler böcker.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rut

    Mysigt med bio! När mina tjejer precis hade börjat läsa lite själv så var det bokserien Handbok för superhjältar som gav dom ett riktigt lässprång på egen hand, ett läsintresse som fortfarande hänger kvar 😊 så det är mitt boktips till era fina tjejer ❤️ ha en fortsatt mysig ledighet tillsammans (själv börjar jag jobba på måndag efter 4 veckors ledighet😅)

stats