Tessie-san

Toy rotation

Hej och hå då var det fredag!

Jag har haft en rätt intensiv dag med barnen idag. Jag har ju Belle, Harley och Oliver hemma med mig på fredagar – bara Kelly som går i skolan eftersom det är skolplikt.

Oliver är verkligen i en orolig-på-natten-period just nu. Det är kanske inte så konstigt när han knäckt kod efter kod efter kod, med både att krypa, vinka, gå i gåstol, sitta upp stadigt, ställa sig upp vid soffan själv, tar ett par steg åt sidorna… Jag läste dessutom att det är väldigt vanligt att bebisar vid 7-månaders ålder ofta börjar sova lite mer oroligt då deras drömmar utvecklas och blir mer visuella nu. Och inatt var det alltså inget undantag. Han bökade och knorrade runt, upp på mig, ligga i min famn, ner igen i sin säng, upp igen på mig, ner igen i sin säng men bara med ansiktet, och rumpan kvar på mig… ja, ungefär så var det exakt hela natten. Jag trodde jag skulle gå i tusen bitar på morgonen, så trött var jag.

Tyvärr kunde vi ju inte ta någon sovmorgon eftersom vi måste få Kelly till skolan i tid, så det var bara att köra på.

Jag hade även en inbokad tid till barnmorskan för att ta blodtryck och prata om mina p-piller. Det var den enda tiden som fanns, nästa lediga tid var om ungefär 3½ år så jag var tvungen att välja denna även om jag hade 3/4 barn med mig dit.

Vi gjorde en deal – Belle, Harley och jag. Om de satt lugna och tysta, så jag kunde få prata med barnmorskan om det här viktiga för mamma så skulle vi gå och köpa en varsin klubba efteråt.

Tyvärr bröt de sin del av dealen och gjorde allting tvärtemot vad de lovade. Det blev ingen klubba.

Däremot blev det skrikfest hela vägen hem i regnet. Jag var tydligen så dum att en av dem ville ha en ny mamma… 💔

När vi kom hem lugnade vi ner oss, jag gjorde lite lunch och sen var alla glada igen. När vi skulle hämta hem Kelly från skolan lekte de att de var varandra. ”Mamma, jag är Harley och Harley är mig”. ”Jaaa! Jag är Belle och Belle är mig”.

Så bytte de jackor, skor och mössor, och jag var tvungen att kalla Belle för Harley och Harley för Belle. De hade väldigt kul åt det och jag spelade med ♡

 

I väntan på Kelly i skolan.

 

När vi kom hem igen hela gänget så dukade jag fram lite fredagsmellis; vaniljgifflar, pepparkakor och majskrokar (till Oliver) ♡ Mysig start på helgen tillsammans när vi väntade in pappa.

 

När JP kom hem byttes vi av litegrand. De lekte och fixade middag därnere, och jag tog mig an tjejernas rum. Det har blivit att de bara slängt ner alla sina leksaker, stort som smått i lådorna och sen hittar de aldrig vad de vill ha och allt känns så plottrigt. Har blivit inspirerad av att göra ett ”Toy rotating system” som jag sett så mycket om på Instagram. Att man roterar de leksakerna som barnen har, så de inte har allting i sitt rum samtidigt, utan man plockar undan en del, som man sedan byter ut efter ett par veckor/månader/vad man nu känner för – så blir det som att upptäcka sina leksaker på nytt.

Så jag började med att hälla ut alla lådor, rensade bort sånt som var trasigt i en hög, gjorde en till hög av sånt de inte längre leker med som vi ska sälja/skänka, sen en stor hög med sånt de fortfarande gillar, men som får flytta upp på vinden en stund – och så tar vi ner det igenom om ett tag.

Sen gjorde jag en tydlig uppdelning i varje låda så man lätt ser vad som finns, och det blir enklare att snabbt städa efter sig.

Många av deras lekar handlar bara om att plocka fram alla småsaker i en hög på golvet som de bygger en koja runt, sen var det inget mer. Ingen lek med själva leksakerna, utan de ska bara plockas fram i en hög, sen orkar de aldrig städa upp allt efter sig eftersom det är en miljon småsaker…

Nu sprang de in på rummet och började LEKA på en gång. De tog fram dockorna och småfigurerna i den runda rosa lådan och lät fantasin flöda. Älskar att lyssna på deras lekar när de verkligen leker, underbart. När de sedan skulle städa sa Belle förvånat ”men oj vad snabbt det gick att städa nu när det inte var så mycket saker”. Yes! Och varje sak har sin egna låda, super!

 

Ska gå igenom Harleys rum också, men där är det ganska iordning redan. I två av lådorna har vi Olivers leksaker, sen har jag varit rätt bra på att sortera även därinne. Var sak har sin plats i varje låda; en för bilar, en för smågubbar, en för klossar osv.

Näe, nu somnade faktiskt Kelly här på soffan, så JP och jag kan se vår nya serie på Netflix. Manifest heter den. Har bara hunnit med första avsnittet, men den verkar så himla spännande. Har ni kollat? Vi såg precis klart Alice in Borderland och den var så hiiiimla bra. Känns ledsamt att den är slut.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. tessiesan

      Mammatill4- kul att fler verkar göra såhär. Det har funkat toppen hittills. Att det är färre saker framme och att allt har sin plats, enkelt att hitta och enkelt att städa ☺️

stats