Tessie-san

Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova

Jag var tvungen att dela upp vår nyårsafton i två inlägg, för likt julafton så valde vi att åka iväg och göra en aktivitet på förmiddagen för att det inte bara ska bli en enda lång väntan av dagen.

Den här gången åkte vi iväg till Naturhistoriska Riksmuseet. Så himla kul! Vi har inte varit där på flera år, sist var när tjejerna var små och vi precis fått reda på att Harley låg i min mage.

Vi hade berättat om dinosaurieskeletten och Cosmonova och alla coola grejer vi skulle se och barnen var så himla taggade!

 

Belle ville så gärna att jag skulle fota hennes frisyr så hon fick se själv hur det såg ut ♡

 

Naturhistoriska riksmuseet – här kommer vi!

 

Vi hade bokat biljetter till Cosmonova, så det var det första vi gjorde. Jag har gått på det med Kelly när hon var 3 år, men hon mindes inte det sa hon. Första gången för Belle och Harley. De tyckte det var jättespännande och tjejerna ville se filmen igen när den var klar. Harley tyckte det var lite väl spännande när det kom hajar i vattnet och han tyckte den kunde vara slut då istället 😉 Men vi satt kvar och såg hela. Den var bara 25 minuter lång, så JP satt utanför med Oliver (de har strikt 2-årsgräns) och passade på att mata honom under tiden.

Efter filmen mötte vi upp de andra och så gick vi på utställningen. Det här stooora trädet var det som Kelly tyckte var allra coolast.

Harley hade sett fram emot att se alla dinosaurieskelett och de var inte någon besvikelse.

Den här sovande lilla dinosaurien minns jag från när jag själv var liten. Den var min favorit på hela museet. Tyckte det var så häftigt att den låg där och sov och andades och rörde på svansen och huvudet. Då var den dock inte inglasad, utan man kunde sätta sig bredvid den och klappa försiktigt. Antar att de insåg att för många klappande barnhänder lätt kan gå över styr och bestämde sig för att glasa in den.

 

Vi hade med oss lite matsäck som vi åt i matsalen. Pasta med köttbullar och lite grönsaksstavar.

Innan vi skulle hem ville de gå och kika på den sovande dinosaurien igen – den var Belles favorit.

 

Lyckad dag på museet med våra fyra ♡

Har ni tips på fler roliga museer? Tekniska har vi hört ska vara bra för blandade åldrar. Något mer?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. tessiesan

      Bella- Kul! Är de gratis eller kostar de? Naturhistoriska som vi var på började ta avgift nu den 1:a januari.

    1. tessiesan

      Mammatill4- Jajuste, tack för tips! Jag har inte varit på några av de där tror jag. Sjöhistoriska och Vasamuseet är inte samma? 🙈😇

stats