Tessie-san

Bvc, amning och ögoninflammation

Hej från sjukstugan!

Här utlöser den ena sjukdomen den andra.  Samtliga barn har nu fått ögoninflammation bortsett från Oliver. Hoppas han slipper! De andra är besvärade av kletiga ögon, någon har ont i öronen och det är allmänt kämpigt för dem. Kelly blev dålig först, så hon är på bättringsvägen och kan hjälpa mig lite nu när alla har det lite tufft och jag oftast har Oliver i famnen. Så tacksamt med en så hjälpsam 5 1/2-åring ?

Igår var jag på BVC med Oliver för vägning och mätning, och för att ta Rotavaccinet. Vi fick dock avvakta med Rotan, då han har varit lite sisådär med magen de senaste dagarna, och då vill man inte ta något vaccin förrän magen lugnat ner sig.
Hans vikt går uppåt, om än lite långsamt fortfarande. Trots att vi lagt till ersättning nu, så har det inte riktigt tjongat till på vågen. Så vi gjorde en ny plan med fortsatt amning varannan timme och sen ha fasta tider för ersättningen – ca 80ml per gång, 5 gånger om dagen. Fortsätter med bara amning under natten. Hoppas på att det funkar! Jag har noll problem med att ge honom extra ersättning, det enda jag är rädd för är att han inte ska vilja amma pga det – därför koppar vi fortfarande ersättningen/utpumpad mjölk, och han föredrar absolut bröstet framför det.

Han följer en med blicken, bjuder på riktigt stora leenden, hela ansiktet liksom ler tillbaka mot en – helt underbart. Han är duktig på att hålla upp huvudet när han ligger på mage, känns väldigt stark i nacken. Det är lite svårare när han ligger på rygg och man lyfter upp armarna försiktigt. Det får vi öva mer på.

Han ger inte riktigt svarsljud när vi pratar med honom än, men tittar nyfiket och ler med hela ansiktet.

 

Min lilla älskling, du skulle bara veta hur mycket jag älskar dig. Jag får lyckorus flera gånger om dagen när jag ser på dig. Du är det finaste jag vet! ♡


Tog en bild på Oliver och Harley igår. Här ser man verkligen vilken skillnad det är på dem storleksmässigt. Harley som alltid varit min minsting – han är ju enorm bredvid Oliver ?❤️

Det skiljer 2 1/2 år mellan dem. Nu känns det som jättemycket, men sen kommer det inte märkas alls. Tänk vilken skatt att få växa upp med en bror såhär tätt i ålder. Glad att de får ha varandra – tillsammans med sina systrar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats