Tessie-san

Pizza på stranden

Hej alla fina! ♡ Hur mår ni?

Vi mår bra. Var ju till BVC igen igår för ännu en viktkontroll för Oliver, och nu äntligen har han kommit över sin födelsevikt och han fortsätter på sin egna kurva. Det känns väldigt skönt att kunna släppa oron och slippa behöva känna sig bedömd på varje litet gram varje gång vi är där. Vi fick träffa en ny sköterska den här gången och när jag berättade att jag ammar varannan timme, pumpar ut och ger extra på kopp och nu även ger ersättning på kopp – att jag dessutom är hemma med tre barn till själv för det är sommarlov, att jag nämnde att jag inte ligger ner i sängen på nätterna för att jag alltid är redo att amma OCH det faktum att vi ska flytta om 2 veckor gjorde att hon kände sig väldigt orolig för mig och att jag skulle gå in i väggen. Att med så mycket på en gång finns det risk för både utbrändhet och depression.

Hon var jättegullig och väldigt mån om att jag skulle må bra och inte gå under, men jag är okej. Jag är faktiskt väldigt duktig på att känna efter om det blir för mycket eller om jag behöver ta hjälp för att hantera något som känns överväldigande. Senast gjorde jag det efter Kellys förlossning, den var väldigt traumatisk för mig och jag mådde inte alls bra efteråt iom att det blev ett akut kejsarsnitt, men jag kände det på en gång att jag behövde prata med någon för att kunna komma vidare, så då gjorde jag det. Det behövdes inte många tillfällen, men sen hade jag fått bearbetat det och kunde då gå vidare utan att må dåligt någon längre tid.

Nu kom jag ut på lite sidospår här… Ville mest bara berätta att han nu kommit över födelsevikten och fortsätter på sin kurva, så nu hoppar vi extrakontroller för att kolla vikten, utan tar bara de vanliga kontrollerna framöver. Det känns som en lättnad ♡

Idag har vi varit ute från morgon till kväll. Det var fint väder idag och ska bli imorgon med, sen väntar mer ostadigt väder och då vill vi såklart nyttja sommarvärmen när den väl är här.

Började dagen med lite syskonmys innan vi gick ut till parken och hade picknick. Kelly vill alltid så gärna hålla i Oliver, och mysigast är när de ligger såhär mage mot mage. Så gulliga de är, min äldsta och min yngsta ♡

Jag gjorde iordning lite smörgåsar och grönsaksstavar till picknicklunch. Allt med Oliver hängandes på magen i Babybjörnen. Det är där han trivs bäst (om vi inte ammar), och är det enda sättet jag kan få något gjort om dagarna.

Här kommer världens malligaste storebror och klappar på lillebror i min famn.
Han säger ”Oliver” på det gulligaste sättet, han gör sin röst jätteljus och så säger han ”Åveel”. Vi har övat lite på att man säger O-l-i-v-e-r och han säger det rätt när vi bokstaverar så och han härmar, men sen när han ska prata med honom spontant kallar han honom för ”Åveel” ♡

 

 

På eftermiddagen när JP kom hem så packade vi om vagnen och gick ner till stranden. Han överraskade med pizza och barnen blev så glada! Det är ju också något vi har på vår sommarlovslista. Att ”ta med pizza till stranden”, det var mysigt.

 

Vi hade ett par väldigt trötta barn sen när vi kom hem på kvällen, Belle somnade till i min famn i soffan och då tog vi nattningen på en gång.

Nu börjar nattpasset med Oliver Bolliver ♡ Vi hörs mer imorgon.

Kram kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats