Tessie-san

Vecka 20 – vi är halvvägs!

Täääänk att vi redan är i vecka 20, halvvägs hörrni! ♡

Jag tycker fortfarande att den här graviditeten har gått supersnabbt. Bortsett från att jag mådde så otroligt illa tills bara för ett litet tag sedan (och det såklart kändes väldigt jobbigt) så tycker jag veckorna bara swischar förbi. Jag tycker jag skriver de här ”Ny vecka”-inläggen hela tiden 😉

Såhär står det iallafall i min gravidapp:
”Barnet är nu ca 22cm långt från huvud till fot, och väger ca 225 gram i början av veckan och ca 280 gram vid veckans slut. Barnet växer snabbt. Utvecklingen av sinnesorganen – hörsel, syn, känsel, smak och lukt – kommer nu.”

Hur mår jag?
Bra! Illamåendet börjar bli bättre, eller det är mycket bättre om man jämför med hur jag mått fram tills nu. Otroligt skönt! Foglossningen är där, men känner att det fortfarande är hanterbart och jag vet mina begränsningar och undviker sånt som gör ont.

Magen?
Jag känner absolut rörelser nu! Än är det svårt att känna från utsidan, även om barnen glatt skriker ”jag känner, jag känner” varje gång de håller en hand på magen 😉 Imorgon ska jag på RUL och då får jag äntligen se lilla älsklingen igen, åh vad jag längtar! ♡ Ni får hjälpa mig hålla tummarna att allt ser bra ut gällande moderkakan och ärren, det finns ju en risk att det växt in i de tidigare ärren och det kan skapa komplikationer. Men vi hoppas att allts sånt ser bra ut!

Cravings?
Inte riktigt längre? Jag dricker fortfarande Fanta Lemon zero (ingen Cola zero längre?!) och de senaste kvällarna har jag ätit Lohiloglass. Mest för att det är så gott och skönt för halsen med glass när jag hostat så mycket (har en hemsk post-covid-hosta kvar). Tur att den i stort sett är sockerfri.

 

Såhär ser vi alltså ut idag, magen och jag – i vecka 20 (19+0) ♡

 

Nom nom nom. Godaste smaken är Lohinella, vanilj med hasselnötter… ♡

 

Kom på att vi inte riktigt har något smeknamn för bebisen i magen. Alla barnen har ju haft ett smeknamn i magen. Kelly kallade vi för Pickis, Belle kallades för Mini-älsklingen, och Harley var Baby Peanut (för att jag fick sån dille på Marabou M-peanuts under graviditeten med honom).

Har ni något förslag till denna lilla gullmumsing? ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats