Tessie-san

Nytt år – nytt vardagsrum!

Hej kompisar! ♡

Vi var så otroligt trötta på vår gamla soffa i vardagsrummet. Vi köpte den precis när vi flyttade in för 6 år sedan, och den har varit med om så mycket. Den var trasig på flera ställen, det var stora gropar för att fjädrarna gått av och tyget var såååå smutsigt och fläckigt.. I början punktskrubbade jag varje liten fläck som kom, men i takt med att vi fick fler och fler barn (haha), så låg jag alltid efter i fläckborttagningen.

Det riktigt dumma med den var att man inte kunde ta av tyget från kuddarna och tvätta heller. Helt värdelöst. Tillslut la vi filtar över för att täcka det värsta, haha.

Så nu innan jul hittade vi en ny soffa till bra pris, så vi valde att slå till. Jag har länge velat ha en sits till, så det valde vi nu. Tog även i mörkgrå i hopp om att den inte ska behöva tvättas allt för ofta – även om vi nu kan det ♡

 

Vi byggde ihop den som vi gjort med alla våra möbler – jag läste beskrivningen och instruerade – och JP gjorde.

Det blir bäst och går snabbast så.

 

Vi passade även på att köpa en ny matta då den här soffan är större och då skulle vår gamla matta se så liten ut + att den också hade blivit väldigt ful.

Känns sååå härligt med helt nytt och fräscht! ♡

 

Skönt att det är gjort nu, jag är helt färdig. Har inte känt mig så bra idag, kände mig svimfärdig imorse och gick i slowmotion till pendeln och sen till jobbet då min foglossning fullkomligt exploderar när jag går i moddigt underlag.

Järntabletterna som jag börjat ta vänder upp-och-ner på min mage så den är helt kaos. Har haft kramper i magen till och från hela dagen, och har fortsatt känt mig svimfärdig.

Ska ringa min barnmorska imorgon och höra vad jag ska göra, kanske behöver jag komma in tidigare och ta några prover? Någon mer som fått problem med magen av järntabletter? Jag vill sluta med dem och försöka få till järn i kosten istället, är det jättemycket svårare?

 

Det blir en tidig kväll ikväll, jag är helt slut i kroppen. Hoppas det är bättre med er ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Penny

    Järntabletter från hälsokost affärer är mkt snällare mot magen. Dem man får rekommenderat från bm är katastrof för magen. Hade samma problem

    1. tessiesan

      Penny- jag vet!! Jag var hos barnmorskeläkaren som sa att jag skulle börja med järntabletter och då sa jag ”åh nej, jag blir så förstoppad av dem”,då svarade hon ”jag ska skriva ut en annan sort som inte alls gör så du blir förstoppad”. Så jag hämtade ut, betalade 350:- (!!) och magen blev värre är jag någonsin haft! ???

    2. v

      Jag körde på Iron response (Innate) när jag var gravid, fick upp järnvärdet och inga problem med magen. Men OBS jag jobbar inte inom vården och vet att BM sällan rekommenderar hälsokost, bara säger att det funkade bra för mig.

      1. tessiesan

        V- tack för tips! Mina värden ligger inte alls såå illa till, bara att det är bra att jag får i mig lite extra järn. Jag får prova mig fram med kosten/blutsaft/hälsokost och ta järntablett ifall värdena skulle gå ner för mycket. Kram!

  2. Linnea

    Jag kör på blutsaft (ska vara lite mildare mot magen) men har även laktulos. Det blir tvärstopp annars.
    Hoppas det blir bättre för dig snart ❤

  3. Moa-lee

    Jag fick superproblem med magen av järntabletter så jag fick ta sån blutsaft istället som funkade bra på mig 🙂 hoppas det ordnar sig för dig!
    Va fint det blev me nya soffan ?
    Kram på er alla

    1. tessiesan

      Moa-lee- är det sant? Alltså jag tror jag testade det när jag väntade Kelly men minns det som att det var så svårt att dricka för att det smakade så illa ?‍? Men jag får absolut testa igen! Tack för tips ❤️❤️❤️ Kram kram

stats