Tessie-san

Sommartid och nattningskaos

Tre dagar tog det – sen var vi tillbaka i fas med nattningen igen efter att vi var tvungna att ställa fram klockan.

Första kvällen efter att sommartiden skulle ställas in är alltid hemsk. Barnen fattar ingenting när vi säger att det är läggdags, dels för att det fortfarande är för ljust ute, och dels för att de ju faktiskt inte hunnit ställa om i kroppen att klockan numera ska vara en timme senare än vad den egentligen är.

Så första nattningen tog över en timme – det var tre riiiiiiiktigt bökiga barn som försökte komma till ro.

Andra nattningen gick bättre, då gick det på en halvtimme. Halvbökigt, men tillslut kände de att de faktiskt var trötta.

Nu ikväll var det tredje nattningen och alla tre somnade efter 13 minuter.

SÅ skönt! Vi hade nämligen en riktigt kämpig natt inatt med Harley som gnällde och gnydde var 5:e minut natten igenom. Jag trodde jag skulle gå sönder. Det kändes som tortyr att bli väckt om och om och om igen, så fort jag började slumra till så väcktes jag igen. Tillslut fick JP gå ner med honom i vardagsrummet och lägga sig på soffan. Oftast funkar det bra, för det bryter liksom den onda cirkeln med att han vaknar, och de kan sova vidare där tillsammans.

När klockan ringde (ja, för det kan den numera göra och barnen sover fortfarande!) så var jag fruktansvärt trött. Väckte tjejerna, så gick vi tillsammans ner till grabbarna. Jag gjorde en varsin vällingflaska åt alla tre, och satte på kaffe och te till mig och JP.

 

Nu är det bara en liten dag kvar sen börjar påsklovet på riktigt. Skärtorsdagen och mina små häxor ska visst åka till Blåkulla ♡

Hur har ni det? Känner ni också av nattningskatastrof-effekten som sommartiden medför?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bella

    Nej det har gått bra detta år faktiskt att natta men barnen är krassliga så vaknar stup i kvarten och tidigt på morgonen ? ?‍♀️ Kämpa ??

    1. tessiesan

      Bella- åh, känner igen mig! Harley har varit besvärad av nya tänder som kommer upp och bökat rejääääält de senaste två nätterna nu. Jag är helt slut i huvudet när det är dags att åka till jobbet sen på morgonen ?❤️

  2. Tvåbarnsmamman

    Det har gått bra här faktiskt! Vi har mörkläggande gardiner i både vårt och barnens rum så det blir ganska mörkt.Minstingen har varit krasslig och trött på kvällarna. Däremot är min äldsta 7 år så han vill gärna vara uppe sent och på fredagar och lördagar är han numera uppe till 9 ibland?en stor skillnad med större barn! Blir ingen vuxentid på helgkvällar riktigt. Idag lurade har med sonen (den äldsta) på cykeltur, var ute i säkert en timme och då blir han ganska trött och somnar enklare (jag med!)?

    1. tessiesan

      Tvåbarnsmamman- Vad skönt! Vi har också mörka rullgardiner, men det är ändå så ljust när vi ska gå upp i sovrummet så det blir lite förvirrat.
      Härligt att de kör slut på sig själva med lek, det är ju det allra bästa ?

stats