Tessie-san

För mycket

Jag hade egentligen tänkt sätta mig med datorn i knäet och berätta om vår dag, bjuda på ett till flätinlägg och börja med ett inlägg om en fråga jag fått om nattningen, men nu när barnen somnade och jag kom ner i vardagsrummet så var det som att ångesten kom ikapp mig.

Jag avskyr mars månad. Om prick en vecka har det gått hela 10 år sedan den värsta dagen i mitt liv, och jag kan tyvärr berätta att det gör inte mindre ont bara för att det gått så lång tid. Saknaden blir bara större och större, och jag blir fortfarande väldigt ledsen av att tänka på att min fina mamma inte längre fick vara med. Jag går runt med en så enormt stor sorg i bröstet och just under den här tiden på året så är den så påtaglig att jag ibland bara brister.

Det är även i mars jag får min årliga kallelse till mammografin – och det är också ett ångestmoment hela den biten. Inte så mycket för själva undersökningen, den gör inte ont – det är mest alla känslor det rör upp som är jobbigt.

Har även en tredje sak som tynger mig, där jag väntar in ett besked inom de närmsta dagarna. Jag är livrädd för vad det är för besked, och försöker tänka bort det så fort det närmar sig i tankarna, även om det ligger där i bakgrunden hela tiden. Vad det handlar om känns alldeles för privat. Kanske att jag berättar om det längre fram.

 

Ursäkta att jag inte är mitt gamla vanliga glada jag hela tiden. Men mars är väldigt jobbig för mig.

 

Tack för att ni väljer att kika in här ibland för att läsa om vad vi har för oss om dagarna. Det värmer. Jag lovar att jag är tillbaka med glada, lättsamma, inspirerande och färgglada inlägg snart igen.

Ta hand om er, stor kram ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tvåbarnsmamman

    Inte så konstigt om mars månad är en svår månad för dig och förlusten blir extra tydlig. Även om du är en positiv person så är det helt okej att inte vara på topp, att känna sorg och ångest. Det gör dig bara mänsklig. Du förlorade din mamma i en ung ålder och det måste vara en stor sorg i ditt liv som säkert har lite olika faser. Vet inte vad jag ska skriva mer än att jag vet inte hur det känns men kan bara försöka tänka mig in i den stora saknaden och tomhålet som alltid finns där men kanske känns mer eller mindre olika dagar. Är helt säker på att din mamma finns med er i din vardag och följer dig och din fina familj från himlen❤️

    1. tessiesan

      Tvåbarnsmamman- Tack snälla för dina värmande ord, fina du! ♡ Och tack för att du så ofta lämnar en kommentar här på bloggen, alltid lika varma och snälla ord från dig ♡

  2. Malin

    Även en glad och positiv person kan vara ledsen och sakna… Ta hand om dig och tillåt alla känslorna.

    Min bror gick bort för femton år sedan och med honom en liten bit av mig själv. Jag tror man aldrig blir helt hel igen trots att man tar sig leende genom livet.

    Sköt om er <3

    1. tessiesan

      Malin- Tack så mycket! Jag är ju en väldig känslomänniska och känner alltid väldigt mycket åt alla håll.
      Jag beklagar din sorg ♡ Jag tror du har rätt i det, man blir aldrig hel igen, men man går framåt ändå. Stor stor kram till dig ♡

  3. 2 barns mamm

    Förlorade själv min mamma i cancer den 14/3-2013 och tyvärr som du skriver så gör det inte mindre ont med tiden.
    Stor kram och tack för en underbar blogg❤️

    1. tessiesan

      2 barnsmamma- Tack själv för att du tar dig tiden att kika in här, och även lämna en kommentar. Det värmer mer än vad du tror, tack!
      Jag beklagar verkligen din sorg, skickar dig en stor stor kram ♡

stats