Tessie-san

Julfrisyr – Rudolf med röda mulen

Den 4:e advent idag, men vi tände aldrig det fjärde ljuset. Känns lite konstigt att göra det när det är flera dagar kvar till julafton. Vi brukar tända alla fyra ljusen på julafton eller uppesittarkvällen innan.

Hursomhelst, advent är det ju ändå, så vi gjorde en lite roligare julfrisyr idag – dagen till ära. Nämligen en Rudolf-frisyr! ♡ Fick tillochmed Belle med på tåget (även om jag fick muta med Dumle för att hon ens skulle sätta sig och låta mig sätta på donuten, hehe). Men åååh så fina de blev!

 

Det är en ”jättelätt” frisyr egentligen, det är mest de små ateraljerna som ögon, näsa och horn som gör det där lilla extra – men jag tänkte att ni kanske ville se hur man gör ändå?

Här kommer det:

Borsta igenom håret och sätt upp i en hög hästsvans.

Ta en hårdonut och fäst den på det lättaste sättet du kan. Antingen kan man rulla in håret, eller så trär man på den längst ner och fäller över håret och sen på med en tofs som håller fast det och så i med hårnålar för att hålla den på plats.

När den är färdig satte vi bara i ögon, horn och den röda mulen – som fanns i ett färdig Rudolfskit jag köpt på Normal.

Belles hår är aningen kortare och tunnare än Kellys (hon har definitivt ärvt mitt), så det var lite svårare att få det jämnt fördelat över donuten, och på vissa ställen syntes den igenom, men tycker inte man lägger märke till det så värst mycket, speciellt när hon har så blont hår ♡

 

Så söta små Rudolfs som sprungit runt här idag ♡

 

Önskar er en riktigt trevlig advent! Stor kram ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats