Tessie-san

Smällkarameller – diy

Smällkarameller in my ♡

Jag har haft två stycken med mig nästan hela mitt liv – som jag gjorde på förskolan när jag var liten. Fattar inte att de hållit sig utan att gå sönder (inga karameller i såklart). De senaste åren har de dock tappat fler och fler pompom-tussar (gissar att det är pga ett par nyfikna barn som gärna klämmer och drar vaaaa), så nu tyckte jag att det var dags att byta ut mina smällkarameller från 80-talet och göra ett par helt nya tillsammans med mina egna barn.

Tanken var att vi skulle göra varsin, Kelly, Belle och jag, men jag insåg ganska snart att just silkespapper, att vika noggrant och klippa rakt kanske inte var en så anpassad aktivitet för en 2-åring, så det blev bara Kelly och jag. Belle lekte med Harley och pappa istället och när hon ville komm upp fick hon ett silkespapper som hon knögglade ihop, rev av ett par bitar och ritade på bredvid, så hon var nöjd ändå.

 

Så – how-to-do-smällkarameller.

Det här använde vi:
♡ Toarullar
♡ 3 stycken (går bra med 2 också) silkespapper i olika färger
♡ Klistermärken/bokmärken
♡ Sax
♡ Tejp
♡ Linjal
♡ Snöre

Började med att välja ut mina tre färger på silkespappret och la dem på varandra. Den färgen jag ville skulle synas utåt la jag underst.

Tejpade med en tejpbit på varje kortsida för att hålla dem på plats.

Sedan la jag toarullen i mitten av pappret på sidan och gjorde markeringar ca 1 cm utanför rullen på båda sidor.

Tog sedan måttstocken (linjalen) och drog två tunna streck längs med pappret med en penna.

Då var det dags att vika.
Vek längs med hela långsidan fram och tillbaka, så det blev som ett dragspel. Gjorde så på båda sidorna – och stannade vid vardera markering.

När det var vikt på båda sidorna började jag klippa upp i centimetertjocka remsor.

Sedan la jag toarullen i mitten och tejpade en bit tejp och började rulla.

Avslutade rullningen med att tejpa och sen knöt jag ett snöre på vardera sida så att det blev en hängögla i mitten.

Så valde jag ut ett fint klistermärke och klistrade på.

Och voila – klart!
Min gjorde jag i lila, vit och rosa. Kelly gjorde sin alldeles egna (jag hjälpte till en del) i rosa, lila och gul. Superfina! ♡

 

Vi la inga karameller i dem, för jag tänkte att de skulle få följa med nu år efter år. Men när barnen blir något större tänkte jag att vi ska göra nya smällkarameller varje år och fylla dem med godis som vi sen öppnar och äter på julgransplundringen sen.

Så. Där har vi det. Ett till how-to-do-inlägg. Det var värst vad många såna det blivit nu den senaste tiden, men det är ju så kul! Ni håller med va? ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessan

    Så fin gran!!

    Fun fact: när jag gick på dagis var jag så dålig på att klippa smällkarameller att jag fick utredas för eventuell vänsterhänthet men visade sig bara att jag var usel på det ?

    1. tessiesan

      Jessan- haha, men varför i hela världen behövde du utredas för det? Vad skulle det göra för skillnad? Att du fick en vänsterhandsax istället för en ”vanlig”? ? Kelly är vänsterhänt, hon gör allt med vänster – ritar, klipper, äter.

stats