Tessie-san

Have kids they said…

…it will be fun they said.

 

Vi fick en riktigt trevlig överraskning när det var dags att hämta tjejerna på förskolan idag…

De går ju på olika avdelningar nu så vi hämtade först upp Belle och gick sedan till den stora gården där Kelly och hennes avdelning var. Ser på håll att hon är vid berget och leker med sin kompis och de ser riktigt busiga ut och ropar på fröken med röster som avslöjar att de har något fuffens på gång.

När hon får syn på oss börjar de båda skratta hysteriskt och så hoppar de rakt ner i den största lerpoolen jag någonsin sett. Inte lerpöl, utan lerpool. Den var både bred och djup så hon och hennes kompis slängde sig ner i den liggandes på mage och plaskade hejvilt och gapskrattade.

Hon var heeeeelt dyngsur från topp till tå och med lera i hela ansiktet. Ett väldigt glatt ansikte var det iallafall.

Jag kände bara åååneej, hur sjutton ska vi få hem det här lermonstret nu? Vagnen kommer ju bli alldeles blöt den med! Men vi kan omöjligt låta henne gå hem i de här blöta kläderna, då blir hon sjuk innan vi ens kommit innanför dörren.

Vi kunde inget annat göra än att skratta åt eländet och slängde upp henne på vagnen ändå, sen rusade vi hem för att få av henne de dyngsura kläderna innan hon blev sjuk.
Drog av alla ytterkläderna och slängde in dem i duschen och sen direkt i tvättmaskinen, sen tappade vi upp ett varmt bad och så badade jag med tjejerna innan middagen.

Eftersom småbarnsavdelningen (som Kelly precis bytt från) inte är ute lika mycket så har vi missat att köpa ytterklädesplagget fodrat regnställ åt henne tidigare. Vi har varma vinterkläder, ofodrat regnställ och skaljackor/skalbyxor, men just fodrat regnställ har vi inte. Och det var nog det hon hade behövt ha just den här tiden på året, när det är för kallt för endast ett vanligt regnställ, men för varmt och blött för vinterjacka/vinterbyxor och skaljacka/skalbyxor… Tycker det är en hel djungel det där med allt man ska för att matcha väder och vind, men man lär sig hela tiden.

Nu klickade jag iallafall hem en fodrad regnoverall åt henne, så nu har vi checkat in det klädesplagget också.

Vet inte om det hade räddat henne från att bli blöt efter det här lerpölebadet ändå, men bättre än det gjorde nu med hennes vinterkläder iallafall. Hon hade lera långt upp över knäna, busungen.

 

 

Två positiva saker iallafall.

♡ Hon älskar numera att vara på förskolan.

♡ Hon har fått en ny bästa kompis som hon leker (och busar) med varje dag.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bianca

    Hon brås på Emma kanske! fram till 9 års åldern fick jag tortka av/tvätta hennes ytterplagg nästan varje kväll det hade varit lerigt ute.

    1. tessiesan

      Bianca- Haha, var det så? Ja, för mig gör det ingenting att hon skitar ner sig, så länge hon haft kul. Däremot vill jag inte att hon ska frysa eller känna obehag för att hon har ”fel” kläder på sig, så nu har vi beställt hem en fodrad regnoverall som jag hoppas ska hålla henne torr och varm 🙂

  2. Kornelia

    När ens barn har en bästa kompis, det är typ bästa känslan! Idag när Ellen kom tillbaka till skolan efter att hon varit sjuk, kom hennes två bästa kompisar och ropade ”Ellen! Vi har saknat dig, det känns som att du varit borta i en vecka!” och då blir jag alldeles varm i hjärtat.

    1. tessiesan

      Kornelia- Åh vad gulligt! Ja, det är verkligen jätteroligt, jag blir så himla glad för hennes skull!

      Men så de är 3 bästisar? Funkar det? Ingen blir någonsin utanför?

      1. Kornelia

        Nja, det är lite komplicerat ? Som jag har förstått det anser båda L och J att Ellen är deras bästis. Ellen ser både L och J som sina bästisar. Men L och J verkar inte se varandra som bästisar. Så ja.. Komplicerat. 🙂

  3. Småbarnsmamman

    Fodrat regnställ är toppen, haft det i flera år till barnen! Speciellt nu när det varit en ganska blöt vinter. Tycker Didriksons boardman är bäst?

stats