Tessie-san

Kellys nya leksakskök

Jag lovade ju att jag skulle visa er Kellys nya leksakskök som hon fick i 2-årspresent av farmor och farfar. De köpte den i samråd med oss och jag ville gärna göra om det lite innan vi byggde ihop det och blev helt lekklart.

Det var ett kök från IKEA och såhär såg det ut innan, utan något fix alls (lånade bilden från IKEAs hemsida då jag målade och fixade med allt innan jag byggde ihop den) så jag hade ingen egen före-bild:

…och såhär blev den efter lite fix:
(Kelly var mitt uppe i sin lek, men jag bad henne flytta sig lite så jag fick ta ett par bilder).

 

Det jag gjorde var:
♡ Målade den vit
♡ Sprayade diskhon, kranen och fötterna till metallic
♡ Dekorplast på bänken så det blev en marmorbänk
♡ Bytte ut samtliga handtag
♡ Borrade hål för fyra knoppar som fick agera ugnsknappar

Kelly fullkomligt älskar den! Hon vill ner i lekrummet och leka med det varje dag, så ni kan ju gissa hur många fikor man blir bjuden på varje dag! Hon fick även en smoothie-mixer i julklapp, så nu serveras det både kaffe/te, saft och smoothie till alla kakor, glassar, cupcakes och tårtor ♡ Det är helt klart ett cafékök om vi säger så.

 

Planen är att vi ska hitta någon sorts hylla i samma höjd som vi ska ställa bredvid till höger som en utbyggnad av köket – så vi kan få plats med alla kökssaker och fikabröd. Det är dock ganska knepigt att hitta en färdig hylla med rätt mått. Har sett att andra gjort liknande, men då satt upp hyllplan i väggen som ”fortsätter” från köket, men väggen vi har där är en tunn gipsvägg och vi vågar inte borra upp någonting där, tror inte det kommer hålla tyvärr. Så vi får hålla ögonen öppna för en bra hylla eller något bord sen.

Här ser ni skillnaden lite bättre.
Före och efter ♡

 

Den ska få en kaffemaskin och lite grytlappar, men först och främst måste vi hitta ”förlängningen” i form av en hylla. Inte det lättaste att hitta en lagom stor/liten hylla med bara 50cm i bredd dock… Men tills dess så fungerar den ju utmärkt att leka med som den är. Bästa presenten!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. tessiesan

      Linnea- Ja, har också tänkt på det! Men vill gärna ha ett par hyllplan så man kan ställa fler saker på. Tack för din omtanke ♡

stats