Tessie-san

Nattningsrutiner i perioder

Hej kompisar, hur mår ni? ♡

Jag fick en riktigt härlig sovmorgon imorse och JP gick upp med tjejerna. Vi har gjort så att jag tar alla nätter och han går upp med dem på morgonen när han har möjlighet, så får jag sova lite då istället. Vi har alltid gjort så, ända sedan Kelly kom. Då var det främst för att vi ammade om nätterna och det blev naturligt att det var jag som tog det då. Nu har det bara fortsatt så och det funkar bra för oss. Jag har aldrig varit någon morgonpigg person, även om det har ändrats betydligt sedan vi fick barn. Men jag gillar ändå att gå upp tidigt på morgonen, då har man hela dagen framför sig – det är bara själva gå-upp-ur-sängen-biten som är det jobbiga, väl uppe är det ingen fara.

Har ni delat upp nattningar, nätterna, morgnarna på något vis?

Nattningarna hos oss går som bekant i perioder. Vissa perioder är det JP som har skött nattningen med Kelly, då har de hittat ett flow som passat bra och hon har somnat på studs. Andra perioder är det en kombination av oss båda vid nattning, men oftast är det jag som nattar. Hon är dessutom inne i en väldigt mammig fas och det är ”bara mamma som duger” i alla lägen just nu.

Vanligtvis brukar vi äta middag vid femtiden, sen tar vi oftast ett kvällsbad hela familjen. När vi kommer upp är det insmörjning, borsta hår, klippa naglar, rensa öron och pyjamas på för tjejerna. Vi släcker ner och drar ner tempot. Straxt innan sju får Kelly en flaska välling och då kopplar vi ifrån allihopa. Ingen TV på, inga mobiler, ingen lek. Vi har bara någon enstaka lampa tänd i hörnet, annars varvar vi ner i lugn och ro i soffan. Belle brukar somna med en flaska under den här tiden.
När Kelly ätit sin flaska borstar vi hennes tänder och sedan vinkar vi godnatt till pappa och Belle och så går vi upp i hennes rum. Den senaste tiden har hon velat att jag ska ligga ner med henne i hennes säng och hålla om henne när hon ska somna. Jag viskar den lilla ramsan i hennes öra som jag alltid gjort när hon ska sova och sen är det godnatt. Man måste inte somna på en gång, men jag accepterar ingen lek eller att sitta upp i sängen. Ibland är det roligare att böka runt istället för att sova (!)… men när hon väl lägger sig ner och slappnar av brukar det gå ganska snabbt för henne att somna. Men vissa perioder är det betydligt krångligare och jag har fått kämpa med 2-timmarsnattningar där ingenting går smidigt.

Nu har vi kommit in i en rätt så bra fas där nattningarna tar ungefär 15-30 minuter från när vi går upp i hennes rum, till att hon har somnat helt, jätteskönt! Vi har precis kommit ur en fas som var betydligt kämpigare och det tog minst 1 timme varje kväll. Glad att den perioden är över (för nu) 😉

Belle brukar som sagt somna vid sjutiden när vi har vår nervarvning och sen sover hon i babynestet bredvid oss i soffan. Hon gnyr till ibland och vill ha flaskan eller nappen, men inte mer än så. Sen bär vi med henne upp när vi ska sova och där fortsätter det likadant. Hon ligger i babynestet som vi lägger i hennes sidecrib på min sida av sängen, gnyr till ett par gånger för flaska eller napp och sen brukar hon vilja gå upp helt allt mellan 5.00-7.00 på morgonen.
Kelly somnar alltid i sitt rum, men brukar sen komma in till oss på natten och kryper upp mellan oss i sängen. Så gosigt! Bästa sättet att vakna på morgonen är att bli väckt av att hon stryker en på kinden och säger ”mamma… klapp klapp” med den gulligaste viskande lilla stämman ♡

Ni som har barn, hur ser era nattningsrutiner ut? Dela gärna med er!

 

 

Ny håruppsättning idag. Kombinerade två olika uppsättningar den här gången. Så kul att experimentera lite, så länge hon låter mig är jag glad 😉 Ibland får jag muta lite med att hon får dra ut alla snoddarna på mattan, men det är det värt!

 

Gosnosarna ♡ Jag la ner Belle i hennes babygym och det dröjde inte många sekunder innan Kelly gjorde henne sällskap. Vill alltid vara nära sin syster ♡ Wow, tänk att få växa upp med en syster, vilken dröm!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats