Tessie-san

Första dagarna i Umeå

Det känns riktigt skönt att vara hemma igen. Vi har haft jättemysigt de här dagarna uppe i Umeå, men hemma är ändå hemma. Har saknat vår säng 😉

Vi hade tänkt introducera Kelly lite till att prova att sova i sin nya stor-tjejs-säng nu efter resan och hon var inte svårövertalad. När vi gick upp på övervåningen för nattning igårkväll sprang hon själv in i sitt rum istället för vårt och klättrade upp och la sig. Jag satt bredvid och sjöng lite som jag alltid brukar göra och strök henne över kinden och pannan och så somnade hon på bara ett par minuter. Vi hade ju inte sprungit runt och lekt så mycket igår som vi brukar, men en 8-timmars lång bilresa tar på krafterna det med.
Vi var beredda på att hon skulle vilja komma in till oss någonstans där på natten, men näe – hon sov hela natten igenom utan att vakna en enda gång. Hon gnydde till ett par gånger, men somnade om av sig själv innan vi ens hann in för att kolla läget. Vid 6-tiden hörde jag att hon vaknat och då ropade jag in henne till oss. GosiRosen, vilken duktig tjej! Skulle vara så himla bra om hon vill fortsätta sova så nu när Mini snart kommer, för då kommer vi ju dras med en hel del vakna nätter med amning varannan timme… 😉

Nåväl, nu har vi iallafall packat upp alla väskor, tvättmaskinen går varm, jag har hunnit dammsuga övervåningen och mellanvåningen, och avslutade med att våttorka golven i vardagsrummet. JP och Kelly åkte iväg till gymmet för en stund sedan och jag satte mig precis i soffan för en liten paus medans golven torkar. En så himla befriande känsla när det är rent och snyggt hemma, bara då kan jag slappna av i kroppen.

Jaaaaaaaaaaaja, vad jag babblar. Tänkte att vi kunde titta lite på våra dagar uppe i fina Umeå. Delar upp det lite, annars blir det så himla mycket bilder på samma gång.

 

Vi hade ställt klockan på 3.00 på natten och åkte hemifrån straxt efter 4.00. Stannade till en sväng i stan för att vattna blommorna hos farmor och farfar som var bortresta och sen begav vi oss iväg mot Umeå. Kelly fattade inte riktigt vad vi höll på med när hon plötsligt fick ta sin morgonvälling i bilen.

 

Det var ju inte mycket till trafik när vi åkte så tidigt, så det gick bra att åka. Gjorde två mindre stopp, ett för att tanka och ett för att äta lunch och springa av sig lite – så resan upp tog inte mer än 7 timmar tror jag.

 

När vi kom fram blev vi varmt välkomnade av Kellys lillkusin Noah ♡

 

Kelly kände sig hemma på en gång, hon snodde Noahs napp, hans mammas armband och satte sig i hans babyskydd och tänkte att vi skulle ut på tur… haha.

 

Vi fick landa lite och sen åkte vi och handlade tillsammans. Det är ju alltså min kusin Rickard, hans Emma och Noah (och hunden Caesar) som vi åkt upp för att hänga med. Noah skulle även döpas denna helg och det kunde vi ju bara inte missa. Världens finaste kille skulle få sina namn och jag skulle dessutom få kalla mig för hans gudmor – det är stort! ♡

Vi grillade ute på gården och satt där i kvällssolen och hade det gott!

 

Dagen efter började vi dagen med att gå en promenad i området. Stannade till vid en lekplats så barnen fick leka lite – Kelly och Noah också 😉

 

Noah körde ett litet träningspass med pappa ♡

 

Jag älskar ju presenter, lika mycket som jag gillar att få dem, gillar jag att ge dem. Speciellt spontanpresenter, de bästa som finns.

Noah fick bl.a den här piratkrabban som vi vann på Gröna Lund häromveckan. Kelly har ju en miljard gosenallar, så hon var mer än nöjd över att få ge denna till Noah. Han gillade den nästan lika mycket som Bibbi han fick av oss senast!

 

På fredagen åkte min familj iväg hem till Anna som ju också bor uppe i Umeå. Skulle vara jättekonstigt att åka hela vägen upp dit utan att vi sågs, så vi hade bokat in en middag den kvällen.

Anna och jag ses bara ett par gånger om året – eftersom vi bor så långt ifrån varandra, men varje gång vi ses är det precis som om vi sågs igår. Får alltid så mycket positiv energi av den tjejen ♡

 

Det bjöds på en supergod trerätters med goda ostar och röror till förrätt, lax med hemmagjord potatismos och varma grönsaker till varmrätt och så en frisk fruktsallad med kanel/vaniljsås – mums så gott allt var!

 

Kelly smög in i Annas dotter Stellas rum för att leka med hennes leksaker. Det fanns ett stort dockhus därinne som hon fastnade länge vid. Hon satte sig och hade lite te-party med nallen också, precis som att hon inte gjort annat. Jag fick smaka både en och två och tre koppar te om vi säger så 😉

 

Vi kom hem rätt sent från Anna, för det var så mysigt att hänga med henne och hennes familj. Det blev march pannkaka i säng för Kelly och vi stannade uppe en stund till och såg på film med Rickard och Emma.

Dagen efter var det ju matchdag, men det tar vi i ett eget inlägg. Nu har nämligen golvet torkat och jag ska slänga in en till tvätt. Vi hörs lite senare ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats