Tessie-san

Trappgrind, lasagne och pyjamasparty

Bortsett från att jag fortfarande kämpar på med täppt näsa och halsont så hade vi en toppendag igår, vi hann med mycket på vår lördag! Ibland går allt bara som en dans.

Vi började med att åka till Bauhaus för att köpa hem lite fler säkerhetsanordningar nu när Kellys nya favoritsyssla är att öppna alla lådor och skåp hon får tag i. Hon är jätteduktig och går gärna och öppnar skåpet under diskhon för att slänga saker där i papperskorgen, men ibland får hon lite extra feeling och både slänger ner saker som inte alls ska ner i papperskorgen, som mammas mobil eller fjärrkontrollen… eller också vill hon gärna ta upp och ut saker som faktiskt ska ligga kvar i papperskorgen tills det är dags att knyta ihop och slänga den – som använt papper eller gamla matrester :/

Vi köpte ett par mojänger som ska agera öppningsstopp för skåpen, hoppas de fungerar på våra. Behöver även hitta på något stopp till våra vitrinskåp märkte jag imorse, för rätt vad det var så hade hon öppnat upp ena dörren och plockat ner ett av whiskeyglasen som stod relativt långt ner… oops!

Vi svängde förbi centrum och handlade lite mat och hämtade ut ett stort paket från Jollyroom också 🙂

 

Pappa och Kelly kollade igenom olika foto-appar med roliga filter på mobilen. Roligast var ändå face swap – när hon och pappa ”bytte ansikte”, jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. Kelly såg väldigt fundersam ut till en början, sen blev det nog lite otäckt för då blev hon ledsen. De när de blev kaniner och hundar var roligast tyckte hon!

 

När Kelly sov sin lunchnap passade vi på att bygga ihop den nya trappgrinden som kommit. Vi har ju haft svårt att hitta en bra lösning till trappan som går upp på övervåningen eftersom trappan är byggd på ett speciellt sätt. Det är ju inte helt rakt med en list på varje sida som det är på de andra ställena, men nu tror jag att vi hittade en riktigt bra lösning tillslut. Vi köpte hem en såndär XL-grind som man bl.a kan ha som skydd till en öppen spis. Den står ut lite, men det var det bästa vi kunde ordna och det blev ändå riktigt bra!

När Kelly vaknade provade hon genast att rycka och dra i grinden. ”Vad tusan, nu kommer jag ju inte förbi och kan springa upp för trappan när jag vill?!!” Så himla skönt att vi slipper säga till och plocka ner henne från trappstegen trehundrasjuttioelva gånger varje dag.

Idag på dagen kommer bonusmorfar Benke hit och ska hjälpa oss montera fast den i väggen/trästängerna. Vi äger ingen slagborr eller vanligt borr heller för den delen (världens tråkigaste inköp? Vi har iallafall inte köpt någon än), så antingen är det han eller min morbror som kommer över och hjälper oss när det är något som ska upp/fästas i väggen. Så får vi ännu en anledning att ses och vi bjuder på fika – win win! ♡

 

Till middag gjorde vi lasagne. Det är bland de första gångerna vi gör det hemma och det blev otroligt gott! Har aldrig riktigt lyckats med det tidigare, så därför har det blivit så att man inte velat försöka. Men nu fick jag ett sådant sug och då provade vi. Använde färska lasagneplattor och det gjorde stor skillnad! Kelly mumsade i sig och nästan slickade rent tallriken, så det var verkligen ett gott betyg.

 

 

Vi blev klara med middagen så pass tidigt att vi passade på att utnyttja den tidiga kvällen på bästa sätt. Vi alla bytte om till pyjamas och mjukiskläder och så drog vi ner täcken, kuddar, filtar och gosedjur och gjorde en riktigt mysig liten kuddborg intill soffan inför filmmys som även Kelly skulle orka vara med på. Vi valde mellan olika Disney-filmer och det landade tillslut på Herkules.

Kelly tyckte det var fantastiskt kul att vi alla låg där på golvet så hon sprang och hoppade ner i myshörnan om och om igen, hon blev helt till sig. Tillslut kom hon ner i varv och så kollade vi på filmen tillsammans. Efter halva filmen började vi märka av en trött liten ros, så hon fick vällingen till filmen ♡


När hon somnat uppe i sin säng plockade vi fram lite chips och kollade på en ny film på Netflix – Annihilation med svenska Tuva Novotny. Hjälp – vilken läskig film! Var tvungen att blunda flera gånger och var säker på att jag skulle drömma mardrömmar sen på natten. Den var inte läskig som i skräckfilmsläskig (jag tittar inte på skräck), utan mer spännande med vissa (väldigt) obehagliga scener. Vi båda önskade att det skulle vara en serie istället för en film – så vi kunde få se mer av den. Rekommenderas!

Ja, det var vår lilla lördag det! Vad gjorde ni?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats