Tessie-san

Veckans lista

Tänkte att det var länge sedan vi körde en lista på bloggen och sådana älskar man ju!
Tycker de både är roliga att göra och att läsa, hoppas ni håller med.

Vi kör en Veckans:

 

Bästa-
Den här tisdagen. Tänk att just tisdagar var min absoluta hatdag förut, sen vände det totalt när vi väntade Kelly och vi gick in i en ny vecka på just tisdagar – så den dagen blev väldigt speciell för oss pga det. Sen föddes hon ju tillslut på en tisdag, så efter det blev just tisdagen såklart väldigt betydelsefull. Den här tisdagen var den bästa på hela veckan!

Sämsta-
Dragkedjan på min (jobbigt dyra) vinterjacka gick sönder igen. Jag köpte jackan för 3-4 år sedan kanske och det här är andra gången kedjan gått sönder. Bytte ut den förra året på hösten och sen använde jag den knappt under resten av vintern (för jag var höggravid och sedan post-gravid och kunde därmed inte stänga den…) Använde den någon gång på våren sen (när jag äntligen kunde stänga den igen, haha) och sen har den bara hängt inne i garderoben i väntan på den här vintern. Nu gick den alltså sönder igen och jag var tvungen att lämna in den hos skräddaren för ett nytt blixtlås. Jättetråkig utgift.

Tråkigaste-
Att se Kelly så ledsen efter vaccinsprutan hon fick tidigare i veckan. Det var helt hjärtskärande att se henne så ledsen. Vet inte varför den gjorde särskilt ont den här gången, men det kanske är för att hon blir mer och mer medveten? Skönt att det nu dröjer ett halvår till nästa spruta!

Sötaste-
Kellys skaka-på-huvudet-rutin hon börjat med. Vet inte om hon blivit inspirerad av låten ”detta är en liten skaka-huvudet-affär…” som spelas trehundrasjuttioelva gånger dagligen i detta hushållet, men titt som tätt börjar hon skaka på huvudet fram och tillbaka och skrattar tills hon blir helt yr. Säger man ”nej nej nej nej” till henne med busig stämma så är hon i full gång och skakar, haha ♡

IMG_5330

 

Höjdpunkt-
Helt klart att Kelly tog sina första steg och numera kan ta sig dit hon vill utan att ta hjälp av varesig soffa eller mammas händer ♡ Början på ett nytt kapitel!

Veckans låt-
Det måste vara Eric Saade – Allt man kan önska sig. Både den och hans version av Bra vibrationer har gått varma här i veckan. Tyckte inte alls han gjorde dem så bra i programmet, men nu efter ett par lyssningar så har de växt på mig. Kan inte sitta still när de sätts på.

Längtar-
Längtade efter julen så mycket att vi tjuvstartade redan i onsdags. Att få ta fram julpyntet och börja dekorera inför jul var så mysigt! Jag har alltid älskat julen, men det känns som att den har klättrat upp ytterligare fem steg på hurra-stegen efter att vi fick Kelly. Det känns så otroligt betydelsefullt alltihopa nu, när vi lägger grunden för hur hennes barndomsminnen av julen kommer att se ut.

IMG_5451

Utmaning-
Vår lilla tjej är just det – en liten tjej. Hon har alltid varit glad i att testa nya saker att äta, men är kanske inte den som slänger i sig maten direkt och hennes viktkurva går lite långsamt uppåt. Vi har extra smör på allt och ger henne alltid fler alternativ så att hon alltid hittar något gott hon gillar på tallriken. Vi hoppas såklart att det ska vända snart, för det tär verkligen på mammahjärtat. Hon är ju pigg och glad och utvecklas precis som hon ska, men det skulle kännas som en lättnad om viktkurvan följde med lika bra.

Roligaste-
Var ute och åt middag med Jessan igår. Vi besökte en restaurang på Norrtullsgatan som hade en riktigt festlig vibe och ruskigt god mat inspirerad av den amerikanska södern. Det var länge sedan vi sågs bara vi två och vi hade många samtalsämnen att plöja igenom. Känns alltid kul att få sitta sådär bara vi och skvallra loss – det behövde jag! ♡

LRG_DSC04640

 

Jobbigaste-
Mörkret. Jag har så otroligt svårt att vakna upp och känna mig redo för en ny dag när det är så mörkt ute när jag vaknar. Tycker dessutom att det suger att man blir ”rånad” på halva dagen när det blir mörkt redan vid 14.00… Det enda positiva med det är väl att det är mysigt om kvällarna när all julbelysning lyser upp och det tindrar så fint när man kikar ut genom fönstret och ser radhusområdet vi bor i glittra som en discokula.

Fundering-
Har mycket att fundera på och det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Både stort och smått, Både glada saker och mindre glada saker. Jag väljer ju att fokusera på det härliga, roliga och glada i livet här på bloggen, men det kanske dyker upp lite mer djupa inlägg snart? Har ju ibland varit väldigt personlig och öppnat upp mig för er och det kan både vara skrämmande och skönt. Det är iallafall härligt att få snäll feedback när jag gör det, för det är rätt läskigt.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats