Tessie-san

Lek, bus och badvägran

Eftersom det var lite halvtråkigt väder ute idag tog vi bara den där korta promenaden på förmiddagen, sen spenderade vi resten av dagen hemma, Kelly och jag. Vi gick upp och lekte lite i hennes rum en stund. Hon har blivit så duktig på att sitta upp utan stöd, så hon lekte fint där ett tag medan jag satt precis bakom henne. Det har hänt att hon dunkat i huvudet ett par gånger när hon fallit till sidan från sittandes och ibland även när hon ligger på magen och har upp huvudet, men det har endast varit mot soffan eller mot mattan eller filten, så inget hårt eller vasst. Men hon blir ändå ledsen såklart, mest för att hon blir rädd tror jag. Det går över så fort hon får komma upp i famnen och man kramar om henne och säga ”såja, älskling”, så inget har gjort allt för ont hittills.

Klart det kommer hända olyckor, men det är såklart man vill minimera riskerna för det så gott man kan. Vissa barn är ju vildare än andra och en del kan vara riktiga olycksfåglar. Jag var nog ganska lugn som liten och var aldrig med om några brutna armar eller ben och hoppas såklart att Kelly ska ha lika tur!

 

IMG_7014IMG_7015IMG_7013IMG_7011

 

Nu på kvällen efter middagen tänkte jag att vi skulle prova att bada i handfatet i köket för första gången, eftersom hon blivit så duktig på att sitta upp. Det gick sådär. Eller, det gick inte alls. Jag hade tappat upp ett bad med lite bubblor i och hade i termometern för att säkerställa att vattnet var ”ideal for babys”. La ner henne där i, men höll självklart i henne så hon satt säkert. Det gick inte många sekunder innan hennes stora ögon blev ännu större och sedan kom skriket… Jag försökte visa att det inte var någon fara och lekte lite med vattnet med min andra hand – ingenting hjälpte och hon fortsatte skrika, så jag tog upp henne och svepte in henne i en handduk och upp i min famn. Där lugnade hon ner sig och efter en stund så provade jag igen. Då gallskrek hon innan jag ens doppat henne till knäna och hon skakade med båda armarna. Lilla älsklingen då! Hon tyckte verkligen att det var läskigt att bada där. Så hon slapp såklart. Hon fick komma upp i min famn igen och så dansade vid runt till Zara Larsson istället ♡

 

Nu har pappa påbörjat nattningsrutiner och när Snosan-Ros somnat ska vi fortsätta med House of Cards. Den börjar ta sig nu, kommer på mig själv att tänka på karaktärerna lite smått under dagen och det är ju alltid ett gott betyg!

Hoppas ni har en mysig kväll, imorgon är det fredag och det ska vi fira med tacos. Åh, tacos! Har inte ätit det på över en månad? Tokigt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats