Tessie-san

Farmor och farfar och lyxsallad

Vaknade klockan 03 inatt med en ny idé jag inte kunde släppa och tankarna for runt i huvudet som en virvelvind, så det var helt omöjligt att somna om. Tänkte att jag lika gärna kunde passa på att slänga ut ett blogginlägg nu när jag har tid över då resten av familjen tar tillvara på den här söndagsmorgonen (som sig bör) och fortfarande sover sött.

 

Igår hade vi Kellys farmor och farfar över på dagen och de hade som alltid med sig god lunch åt oss. Det uppskattas så himla mycket! När jag var nyförlöst och vi precis hade kommit hem från BB, så kom de över med lagad lasagne i färdiga portionsbitar som vi la in i frysen, så hade vi hemlagad lunch varje dag den första tiden. Då ville man ju inte göra annat än snosa bebis, så det var så himla trevligt att bara kunna slänga in i mikron och på med en näve sallad så var det klart. Himla gulligt av henne!

Nåväl, den här gången blev det lyxsallad till lunch. Herregud så god den är! Hon har i allt möjligt och den är så god att den skulle kunna serveras på vilken restaurang som helst. Nu innehöll den bland annat prosciutto, ägg, valnötter och någon god ost – mums!

 

IMG_5236IMG_5238

 

Sen blev det såklart mys och gos med Kelly. OJ, vad hon gillar sin farmor och farfar! Är så glad att vi har för vana att ses minst en gång i veckan.

IMG_5233IMG_5277

Vi höll på att brainstorma fram lite olika idéer om hur man kan barnsäkra ena trappan. Vi har köpt två grindar vi ska sätta fast i uppgången på mittenvåningen och en i uppgången på övervåningen, men har då en uppgång till och det är den som leder upp till övervåningen från mittenvåningen. Den är nämligen öppen från två håll och kan därför inte säkras med en vanlig grind. Vi tänkte oss något med tyg som man kan fästa på vardera sida och sedan ”stänga igen” delen upp för trappan. Det ska mest fungera som ett första hinder, så hon inte får för sig att börja kuta upp för trappan när det börjar bli dags för upptäcksfärd. Vi kommer ju aldrig lämna henne ensam på den våningen utan uppsikt ändå. Vi får se vad vi hittar på för lösning.

 

Änsålänge sitter hon lugnt kvar i knäet och gosar, men det dröjer nog inte länge innan hon kommer vilja krypa iväg överallt.

IMG_5242IMG_5243

 

De stannade kvar till närmare 18.00 och då var det dags för oss att börja med maten. Eftersom det inte blev av att vi gjorde tacos i fredags så fick jag igenom min vilja nu istället. Tacos minst en gång i veckan, det är ett måste!

 

Nu orkar jag inte ligga kvar i sängen längre, nu går jag upp och gör lite frukost, så får vi se om tröttisarna behagar vakna snart så de kan göra mig sällskap.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats