Tessie-san

Mera blommor!

Förutom att åka till MIO för att titta på en kompletterande utemöbel (som tyvärr var slut och bara fanns i Jönköping och Uppsala…) så åkte vi förbi Blomsterlandet för att köpa nya blommor till ena blomlådan. Den som drunknade ni vet? 
 
Hittade två fina hängpetunior i vit och ljusrosa och så köpte vi även en variant som vi har i både den andra blomlådan och i de stora blomkrukorna på uteplatsen. Vet inte vad de kallas, men det är massor med småblommor som blir jättefina när de blommat till sig. När vi ändå var där på Blomsterlandet kikade vi på blommor som skulle passa till framsidan vid ingången. Där är det en liten ”rabatt” som vi inte gjort någonting i än, hon som bodde här tidigare hade planterat några små ”liggande enbuskar” som täcker marken. Inte så jättetjusigt, men vi har väntat med den delen för att andra saker har varit mer prioriterade. Nu har en av de där enbuskarna börjat torka ut och då ser det verkligen inte fint ut. Så vi hittade två stora mörkrosa blommor som vi tänkte skulle passa perfekt där. 
 
När vi kom hem började jag slita upp den torkade enbusken med alla dess rötter och planterade de nya blommorna i mitten. Det finns fortfarande kvar två liggande enbuskar där i ”rabatten”, men de får vara kvar sålänge. Längre fram (nästa år kanske) vill jag plantera om hela längan där, så det står fina färgglada blommor där på rad istället för enbuskar. Vi har ett träd som står där också – som får jättefina rosa blommor i början på sommaren – så det är inte jättesoligt, därför är det viktigt att hitta blommor som vill ha halvskuggigt/skuggigt. 
 
Det är verkligen kul att hålla på med blommorna och vår trädgård, men det är ett himla jobb. Tungt som fasen är det också. Jag måste vara försiktig, men jag har svårt att göra något halvdant. Jag kan inte bara göra lite och sen lämna till någon annan dag. Jag är så himla envis, så när jag väl har börjat så kör jag på tills det är klart. Kämpade upp och ner med blomjordspåsar (som väger bly) och olika spadar från uteplatsen till framsidan (vilket är på två olika våningar). Stod böjd över rabatten och krävde och slet i rötter. När jag var klar kände jag mig väldigt nöjd med mig själv, dock så började jag må illa och kände av ländryggen på en gång. Fick skäll av JP för att jag inte tagit det lugnare… Men nu är det gjort. Nu är det bara vattning som behövs tänkas på. 
 
 
 

 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats