Header Image

Tessie-san

Hej och välkommen hit! Det är jag som är Tessie-san och jag har bloggat sen 2009! Är 36 år gammal och bor i Stockholm tillsammans med min pojkvän och våra fyra barn Kelly (2016) och Belle (2018), Harley (2020) och Oliver (2022). Jag är utbildad tandhygienist men är just nu mammaledig. Här kan ni läsa om min vardag, tankar och drömmar, välkomna!

Dag 5. Att baka en tand

Publicerad,
Ja, precis som rubriken lyder så tänkte jag visa hur man bakar en tand. Jag gjorde ju ett (misslyckat) bak med tänder på min examen, de var goda med inte alls så fina som jag hade tänkt.
 
I påskas när jag bakade cakepops som såg ut som påskägg, minns ni? Då iallafall, så provbakade jag även en cakepop som var formad som en tand. Mest för att testa om det gick att göra och isåfall bestämma om jag skulle baka det till min examen. Den gången gick det superbra och den blev verkligen jättefin. Tyvärr blev inte den andra omgången lika lyckad, men jag tror att jag vet varför det blev så.
 
Jag använde mig av:
Sockerkaka
Philadelphia
Vit blockchoklad
Grillpinnar

Jag började med att mosa sockerkakan och sedan mixa den så det bara är smulor kvar. Sedan blandade jag i lite Philadelphia i taget och jobbade ihop det till en formbar deg. Sedan formade jag degen till tänder (underkäksmolarer i det här fallet) och la dem på ett fat med bakplåtspapper och in i kylen i minst en timme.

 
Delade grillpinnarna på två och ställde fram glas med socker i (för att man lätt kan sätta ner de färdiga cakepopsen och de inte riskerar att ramla omkull). Smälte sedan den vita blockchokladen (det var här jag gjorde fel den andra gången. Jag valde en vit blockchoklad som jag tror hade en högre fetthalt och därmed var tyngre när den hade smält. Detta gjorde att själva tanden blev för tung för att sättas på grillpinnen och rasade sönder. Första gången använde jag en vit choklad från ett annat märke där fetthalten inte var lika hög och därmed var lättare).

Doppade ena änden av grillpinnen i den smälta chokladen och satte på tanden. Hällde sedan över den smälta chokladen över tanden och hjälpte till med en tesked för att få till mellanrummet mellan rötterna samt försökte få till strukturen på tuggytan och voila – en bakad tand!

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *