Tessie-san

Tur att jag har dig

Vilken morgon jag har haft hörrni. En riktig skitmorgon. Vi har ju som bekant en diskmaskin i vårt underbara kök, vi är så himla glada för den och har använt den flitigt sedan dag ett. 
 
För någon dag sedan började den dock krångla, vi märkte att disken inte blev ren eller så ville maskinen inte köra igång överhuvudtaget. Letade upp bruksanvisningen och fick reda på att den röda lampa som lyst antydde att vi behövde fylla på med specialsalt. Åkte iväg och köpte det, fyllde på och den röda lampan slutade lysa. So far so god.
 
När jag sedan satte igång den igårkväll efter middag med tjejerna så lät det som att den gick igång, så vi gick och la oss. När jag nu imorse skulle plocka ur den, ser jag att den inte alls har körts igång. Eller det kanske den har, men det var iallafall inte rent. Så jag tar återigen fram den där förbannade bruksanvisningen och försöker leta efter hur jag ska få den att fungera igen. Naturligtvis finns det ingen vanlig ”start-knapp” utan ”den går igång när du valt program”. Skulle vara så mycket enklare om den bara hade en knapp som säger ”start”.
 
Hursomhelst. 
 
Enligt bruksanvisningen kunde en icke-startande maskin tyda på att det var stopp i silarna/rören/där allt kvarvarande äckelvatten ligger och skvalpar. Såklart. Men jag är inte den som är rädd att få skit under naglarna så jag kavlar upp ärmarna och drar ut alla silar jag kunde hitta, som jag sköljer rent. Jag står där på knäna med en ficklampa för att se bättre, in med en tandborste (minsta lilla borste jag kunde hitta) för att få bort eventuellt fett eller matrester som orsakat stoppet och gör allt i min makt för att komma åt så mycket jag kan. Det känns som att jag är nere upp till armbågarna tillslut. 
 
Provar att starta om den. Samma reslutat. 
 
Så jag ringer min morbror och ber om hjälp. Jag förklarar hela processen jag gjort och gått igenom och han ber mig prova vrida på kranen. Kranen? Tänker jag. Vilken kran? Ja, men då finns det en liten spak på den ”vanliga” kranen som står vriden på ”stop”… Vrider tillbaka den och provar igen: voila! Den kör igång som ingenting har hänt.
 
Jag visste väl att jag skulle ringa min morbror det första jag gjorde! Nu har jag iallafall lärt mig mer om det lilla diskhelvetet, och nu har vi dessutom skinande rena silar.
 
 
 
Här har vi en glad bild på oss från sommaren 2014 <3
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats