Då var det en av höstens mysigaste dagar idag – kanelbullens dag! Igår på eftermiddagen så ställde jag mig och bakade en plåt som jag tänkt ta med mig till jobbet idag. Valde att toppa hälften av dem med både pärlsocker och mandelflarn, så de kändes lite lyxigare än vanligt.
Bullar är förövrigt ganska så tråkigt att baka tycker jag. Det är inte svårt på något sätt, men det är den där långa väntan hela tiden genom baket. Blanda ihop alla ingredienser och knåda upp till en deg, låt jäsa i 30 minuter, rulla och fyll, upp på plåt, låt jäsa ytterligare 20 minuter… Man vill ju bara blanda och tjoffa in i ugnen på en gång, men här måste det jäsas hit och dit innan man kan komma i mål, så man behöver ju gott om tid. Vilket jag iochförsig har nu på eftermiddagarna, så det gjorde inte så mycket.
Mina kollegor blev iallafall väldigt glada och imponerade, så det va ju extra kul! Har ni ätit någon bulle idag?
Mums, vad gott!! 😀
Ser fina ut – jag älskar nybakade kanelbullar! Tyvärr orkar jag inte baka ikväll, men min snälla svärmor har tydligen varit förbi vårt hem och lämnat bullar som hon hade i frysen (min son ringde henne, hahaha)!