Tessie-san

Vi har fått ett förlossningsdatum!

Hej på er, hur mår ni?

Här fortsätter sjukstugan. Kelly är frisk från sin ögoninflammation hon haft, men tyvärr fick Belle det i samma veva som Kelly blev bättre. Det är på väg åt rätt håll, men det är fortfarande väldigt kladdigt i ögonen och hon har dessutom fått en jobbig hosta. Hostan är mest på natten, och jag har fått likadant. Vi ligger och hostar ikapp på nätterna, hon och jag.

Hoppas det lugnar ned sig med förkylningar och ögoninflammationer för ett tag nu. Helst av allt vill vi såklart slippa allt som har med sjukdomar att göra när Baby 3 kommer om bara ett par små veckor. Känns ju som att det kommer vara extremt svårt att undvika RS-virus med två förskolebarn (och allt vad det innebär) under den mest kritiska tiden på året… Ah, vi får bara göra så gott vi kan för att inte smittas alls och om någon blir sjuk får vi ta det därifrån. Inte bra att måla fan på väggen innan, men det är klart att det är bra att vara förberedd och ha en plan ifall att.

Hur har ni gjort som haft storasyskon på förskolan när ni varit hemma med en nyfödd under de första månaderna på året? För att förhindra att bebis blir sjuk?

 

Det börjar ju hursomhelst närma sig förlossning, och vi har faktiskt fått ett datum nu!
Vi var ju på specialistmödravården idag för att gå igenom förlossningen, våra förväntningar, hur upplägget kommer se ut och slutligen få datumet då vi kommer få träffa vår lilla älskling.

Datumet är spikat till 99%, men vi vet 100% när vi får hem pappret i brevlådan inom en snar framtid.
Skälet till att vi inte kan få det 100% idag är att det beror på hur många “mer akuta planerade snitt” som ska sättas in de dagarna. Mammor med diabetes eller andra sjukdomar går före och kan “peta undan” oss som är friska och faktiskt kan vänta en dag till – så i “värsta fall” blir det dagen efter.

Datumet vi fått är den 9:e januari. Det är 5 dagar innan beräknat och det känns bra. Jag har ju gått över tiden med 7, respektive 14 dagar, så det känns inte som att det skulle sättas igång spontant innan bf. Skulle det göra det ändå, så ska vi ringa in till förlossningen på en gång – så får vi åka in direkt och så görs det ett akut snitt den dagen i sånt fall. Time will tell.

Allt blev helt plötsligt så himla verkligt! Är det verkligen sant att vi snart är en familj på fem personer? Fem?!
Det är en riktig dream come true, jag måste nypa mig själv i armen för att förstå ♡

 

Hemma idag kom jag dock ner med fötterna på jorden igen.
Mina två galenpannor till döttrar levde loppan som vanligt, det är ju aldrig en lugn stund med dessa två 😉
Ska bli så spännande att se hur de kommer reagera på vår nya lilla bebis. Kelly har ju full koll på vad det innebär att få ett lillesyskon, men Belle har ju inte en susning. Hon är dessutom inne i en väääldigt mammig period nu, så vi är beredda på ganska mycket motstånd där. Men vi ska försöka överösa dem båda med minst lika mycket kärlek och uppmärksamhet som de är vana vid, så det inte är något negativt med att det kommer en bebis till – snarare tvärtom ♡

 

Här kommer tre bilder på mig och magen – som bara växer ♡ Här i vecka 35 (34+1)

 

Imorgon är det fredag och vi går på helg. Efter förskola och jobb ska Kelly på 3-årskontroll på BVC. Det var riktigt länge sedan vi var där för hennes räkning, kan det ha varit 1½-årskontrollen som var senast? Vi har ju varit där med Belle flera gången emellan, men nu är det alltså Kelly som ska vägas, mätas – och göra flera olika kontroller. Tror det kommer gå jättebra och hon ser fram emot att visa allt hon kan.

Puss så länge ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Aphrodite

  Så spännande.
  Typiskt med sjukstuga. Hoppas ni får bli så friska ni kan tills den lilla kommer ❤️❤️
  🌺

 2. Aphrodite

  Så spännande.
  Typiskt med sjukstuga. Hoppas ni får bli så friska ni kan tills den lilla kommer ❤️❤️

stats