Tessie-san

Vecka 36 – 29 dagar kvar

BOM sa det och så var det onsdag igen, och ni vet ju vad det betyder vid det här laget –

Nämligen NY vecka!

Vi kliver in i vecka 36 (35+0) idag och det är nu endast 29 dagar kvar innan vi får träffa vår lilla älskling. Det känns helt overkligt!
Vi har ju som ni vet fått ett förlossningsdatum nu – den 9:e januari – för vårt planerade kejsarsnitt, och det är alltså fem dagar innan bf.

Jag vet inte varför, men jag känner mig inte det minsta orolig för att det skulle sätta igång självmant innan det datumet. För det första har jag ju gått över tiden 7, respektive 14 dagar vid mina två tidigare graviditeter – så statistiken talar ju för att jag inte är någon det sätter igång tidigt för 😉 Men jag känner mig heller inte orolig för att jag nu faktiskt ställt in mig på det datumet. Det bara känns så – det är DÅ vi kommer få föda. Skulle värkarna sätta igång tidigare vet jag inte om jag skulle ta det på allvar…

Såhär står det iallafall i min gravidapp:
“Barnet är nu cirka 45 cm lång (Kelly var 49 cm när hon föddes – så ni förstår ju hur nära det är nu) och väger cirka 2,59 kg i början av veckan och cirka 2,76 kg vid veckans slut. Barnet lagrar nu fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till att bli mer kraftfulla, buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden – ibland till och med en hel fot!
Du kan ha svårt att sova och behöver vända dig ofta. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.”

Hur mår jag?
Jag är ganska förkyld jag, men det är på bättringsvägen. Gravidmässigt så är det fortfarande tufft med foglossningen, den kommer jag ju inte ifrån förrän jag har fött. Imorse var det ju sådär snorhalt efter att snön töat och det var små isfläckar överallt, och varje liten halkning man gör med fötterna gör fruktansvärt ont att parera med bäckenet. Hade bytt till mina vinterstövlar, och de hade inte några dobbar på sig…

Hur är det med magen?
Den är stor nu! Och det är trångt. Baby 3 har tryckt vad jag tror är en fot eller ett knä upp mot mina revben hela dagen idag och det gör verkligen ont. Var tvungen att lägga mig på sidan med min gravidkudde när jag kom hem från jobbet för att räta ut kroppen, det hjälpte lite grand.

Cravings?
Inte varit så sugen på något alls egentligen. Mest för att jag haft ont i halsen och varit snorig.

 

Bjuder på en vintrig bild från förra veckan.
Har inte tagit någon magbild idag, och de här var så fina i vårt winter wonderland vi fick ha i någon dag ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Men asså! Wow du är så vacker! 😍😍😍
    Fast vänta vänta vänta… Jag har missat något stort! 9 januari!! Grattis till den dagen! 😘😉

    1. tessiesan

      Jenny- Tack snälla! 😘 Haha, ja det har du – har skrivit om det flera gånger efter att vi fick datumet bestämt 🥰 Är det din födelsedag också va?

stats