Tessie-san

Vecka 35 – vintriga gravidbilder

Då var det plötsligt onsdag igen och vi går in i en ny vecka – vi säger hej till vecka 35 (34+0)! ♡

Nu börjar det verkligen kännas som att det är dags snart. Jag har alltid haft mycket sammandragningar tidigt i mina graviditeter, men inte lika mycket nu denna tredje gång. Nu på slutet har det dock satt igång och igår var det extremt mycket. Sammandragningarna avlöste varandra under hela dagen på jobbet och magen var sådär stenhård som den ju blir. Det gick knappt att böja sig överhuvudtaget när den blir sådär spänd, så det var lite knepigt när jag skulle nå något instrument i en låda längre ner eller plocka upp något från golvet.
Det var så påtagliga sammandragningar att jag nästan började tro att det skulle sätta igång på riktigt. Hade vattnet gått där och då hade jag inte blivit förvånad.

Idag har det dock varit lite lugnare, även om det börjar bli väldigt trångt därinne och Baby 3 har sparkat upp mot revbenen en hel del.

Såhär står det i min gravidapp:
“Barnet är nu cirka 44 cm lång från huvud till fot och väger cirka 2,38 kg i början av veckan och cirka 2, 56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern.
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp på grund av östrogenet och ett hormon som heter relaxin – det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet.”

Hur mår jag?
Jag mår bra, jag är väldigt förväntansfull och längtar något otroligt efter vår lilla älskling. Nu när det verkligen börjar närma sig så börjar man fantisera ännu mer om vem det är som ligger därinne. Vem är du? Hur ser du ut? Kommer du vara lika livlig som du ger sken av att vara med alla dina cirkuskonsterörelser eller kommer du vara lugn som en filbunke? Jag har tusen frågor, men mest av allt vill jag bara få hålla dig i min famn. Älskade älskade barn ♡
Ja, jag är rätt emotionell också…
Kroppsligt börjar det bli ganska tufft. foglossningen börjar likna den jag hade med Kelly (när jag hade så ont att jag kunde gråta mig till sömns på kvällen efter en heldag på jobbet, fram till att jag tillslut blev sjukskriven på halvtid). Har bara den här och nästa vecka kvar att jobba, sen går jag på mammaledighet, så det känns ändå rätt skönt. Väldigt välbehövligt.

Magen?
Den är stor som en ballong och jag har som sagt mer och mer sammandragningar. Det är ju kroppens sätt att förbereda sig inför förlossningen (även om vi ska få planerat kejsarsnitt), så det är ju fullt normalt. Det sparkas och har sig och det är ganska ofta som Baby 3 insisterar på att sparka/trycka hårt mot mina revben och det är mindre behagligt.
Tycker fortfarande att magen är väldigt hög, så det verkar inte som att huvudet har fixerats än, för då brukar ju magen sjunka. Minns inte riktigt när den brukar göra det.

Cravings?
Proteinpuddingarna från Erhman med färska hallon i. Det är min goda treat efter nattningen på kvällen.

 

När den första snön kom – och solen gjorde entré för någon minut – så passade vi på att ta lite fina vintriga bilder på mig och magen. Det var JP som tog bilderna och Kelly och Belle tittade nyfiket på. Mellan bilderna stod de redo med min stora pälsjacka. De tyckte nog att mamma var lite tokig som stod i bara klänning mitt i snön 😉

Här i vecka 35 (34+0) ♡

 

Gillar ni mina “ny vecka”-inlägg? Glöm inte att klicka på det lilla like-hjärtat isåfall. Det är alltid kul att få feedback och se vad ni gillar för inlägg lite extra.

Puss och kram ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats