Tessie-san

Vecka 34 – here we go

Onsdag igen och vi kliver in i en ny vecka. Välkommen vecka 34 (33+0)!

Nu är det verkligen inte långt kvar! Enligt min app är det 48 dagar kvar till bf, och eftersom vi kommer få ett tidigare datum då vi kommer få ett planerat kejsarsnitt så kommer det bli runt 7-10 dagar tidigare än bf, så det betyder att det snarare bara är 38 dagar kvar… ooooh, det är snaaart!
Vi har tid hos specialistmödravården nästa vecka, då vi ska gå igenom hur själva födelsedagen ska se ut. Nu har ju vi redan gjort snitt två gånger tidigare och har ändå ganska bra koll, men det är kanske lite annat att tänka på när det är planerat istället för akut. Förhoppningsvis får vi vårt datum då också!

Såhär står det i min gravidapp idag:
“Barnet är nu cirka 42 cm från huvud till fot, och väger cirka 2,18 kg i början av veckan och cirka 2,35 vid veckans slut. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.
Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare.
Vätska kan samlas i kroppen och du märker det till exempel på att dina händer och fötter svullnar. Din blodvolym har ökat med cirka en liter, men från och med nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. ”

Hur mår jag?
Idag är det tyvärr ingen bra dag i denna graviditet. Jag började känna av en otroligt jobbig halsbränna igårkväll, och det har eskalerat under dagen. Det är ingen vanlig halsbränna, jag känner igen den från både Kelly och Belles graviditeter. Jag mår samtidigt väldigt illa och magen är i uppror. Hittills har jag aldrig hittat något som hjälper, det har bara varit att vila och sen försvinner det från en dag till en annan. Alla tre gånger har jag fått såhär på slutet av graviditeterna, så det kanske är ett av kroppens sätt att göra sig redo, vad vet jag.

Magen?
Den växer på. Stora kraftiga rörelser varje dag och en hel del hicka från Baby 3. Häromdagen tryckte han/hon sitt knä mot mina revben på höger sida under hela dagen. Det gjorde så ont och det gjorde mig andfådd även om jag satt ner. Det börjar bli ganska trångt därinne nu…
Sammandragningarna har även ökat den senaste tiden. Har inte haft lika mycket sammandragningar som jag hade under mina två tidigare graviditeter, då började det väldigt tidigt och kom flera gånger om dagen, men nu har det börjat komma mer och mer. Spänner väldigt mycket och magen blir alldeles stenhård. På något sätt gillar jag ändå den känslan, den påminner om att det snart är dags!

Cravings?
Usch, idag har jag mått så illa så jag vill inte ens tänka på något att äta…

 

Såhär ser vi iallafall ut, magen och jag i vecka 34 (33+0) ♡

 

Även om det börjar bli rätt tungt med magen nu såhär på slutet, så vet jag att jag kommer sakna den massor när den sen försvinner. Älskar älskar älskar min gravidmage ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mammatill4

  Åh vad spännande! Fick min dotter med planerat snitt i augusti efter en vanlig förlossning och två snitt. Gick toppenbra men fick bara 5 dagar före beräknat datum. I Stockholm vill de snitta så nära bf som möjligt, trots att barnmorskan på mvc sade ca 10 dagar😱. Mina tidigare kom i v 38 men denna valde att stanna till snittdagen:)

  1. tessiesan

   Mammatill4- Jasså, 5 dagar innan? Min kompis födde vaginalt första gången och med snitt andra gången – den tredje gången skulle hon få planerat snitt och fick det PÅ bf-dagen. Så himla konstigt! Min BM på mvc har sagt 7-10 dagar innan, men vi får helt enkelt se vad det blir då. Spelar ingen roll för oss egentligen, men det är klart att vi ju vill träffa vår lilla älskling så snart som möjligt 🙂
   Kram

 2. Sofi

  Så kul att läsa dina uppdateringar! Vi går igenom samma saker (så som det blir med samma BF) men på helt olika sätt 🙈 jag har ju varit sjukskriven sen typ två månader, och trots att jag också har två små döttrar så ser livet helt olika ut för oss! För mig är sammandragningarna skrämmande och illavarslande, men jag slipper halsbränna och foglossning iallafall 💔 styrkekramar!

  1. tessiesan

   Sofi- Tack, vad roligt att höra!
   Varför har du blivit sjukskriven? Jag blev det på halvtid med Kelly pga foglossning, men den här gången hoppas jag kunna hålla ut de sista två veckorna som är kvar!
   Tack för din pepp! Skickar tillbaka minst lika mycket till dig ♡

   1. Sofi

    Båda storasystrarna kom för tidigt, min tapp pallar inte med… Så får inte lyfta alls och ligger mest i sängen. Svårt att ta hand om tjejerna på dagarna då 😅

    1. tessiesan

     Sofi- åh jag förstår! Det kan inte alls vara lätt. Är de hemma med dig ändå eller är de på förskola?
     Jag kan inte heller bära mina tjejer mer än nödvändigt, för det påverkar foglossningen drastiskt. Har jag burit dem för mycket en dag så gråter jag mig till sömns av smärta 😩 Så JP får göra alla tunga lyft en tid framöver nu. Kommer ju inte få bära mer än Baby sen efter snittet heller.

     1. Sofi

      Nej de går inte på förskola 8ch är infektionskänsliga, vi övervägde att skola in dem temporärt men de hade nog bara varit hemma sjuka ändå med tanke på säsongen. Och jag får absolut inte bli sjuk, hostar jag föder jag 😂 Deras pappa är hemma och vabbar 🙂
      Var rädd om dig, förstår att du vill göra klart de här två veckorna på jobbet men det är inte värt det om du trasar sönder dig helt, hört så många som har problem med fogarna flera år efter fl 🙁❤️

     2. tessiesan

      Sofi- Jag förstår! Men vad bra att ni kunnat lösa det med vab så ändå. Ja, nu är det ju saker som går på förskolan var och varannan vecka känns det som, och eftersom det tyvärr är väldigt många föräldrar som ser lite slappt på det här med att inte lämna ett halvsjukt barn “för att de bara måste jobba” gör ju att allt bara går runt runt.
      Tack snälla du, jag ska absolut lyssna på kroppen! Att jobba är faktiskt helt okej med tanke på foglossningen, det är “värre” att vara själv med tjejerna om jag måste bära dem – då känns det på en gång. Men nu räknar vi de sista dagarna innan det är dags och försöker tänka positivt <3 Tack för din omtanke, stor kram!

stats