Tessie-san

Vecka 33, det börjar närma sig

Hejsan hoppsan vad trött jag är nu för tiden. Det börjar verkligen kännas att vi börjar närma oss slutdestinationen på den här graviditeten, det börjar kännas tungt nu.

Skulle helst av allt vilja gå och lägga mig samtidigt som vi nattar tjejerna, men ser ändå så himla mycket fram emot de där sista timmarna på kvällen när vi tänder ljus och lugnet har lagt sig hemma. Vi brukar sätta på någon film, eller så läser jag bloggar/eller bloggar själv. Den tiden är viktig för mig, hur trött jag än är.

 

Idag går vi in i vecka 33 (32+0) och nu är det bara slutspurten kvar! 55 dagar kvar till bf, men eftersom vi kommer få planerat kejsarsnitt (väntar fortfarande på exakt datum) så kommer det ske cirka 7-10 dagar innan dess – så himla spännande!

Såhär står det i min gravidapp idag:
“Barnet är nu cirka 40 cm lång, och väger cirka 1,98 kg i början av veckan och cirka 2,15 kg vid veckans slut.
Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, t.ex om det är dag eller natt.
Om barnet har lagt sig till rätta kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig – det blir lättare att andas. Du kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt.”

Hur mår jag?
Det börjar kännas tungt i kroppen nu. Magen växer i en otrolig fart och jag har lite svårt att hänga med på det. Glömmer ibland bort hur långt ut den står och kan inte “smyga förbi lite smidigt” utan fastnar ibland för att det tar stopp med magen 😉
Känner mig ibland andfådd av att bara stå upp, så jag varierar mycket mellan stående och sittande på jobbet för att orka. Bara cirka 3 veckor kvar på jobbet, så jag kämpar på!

Hur är det med magen?
Den växer så det knakar som sagt och rörelserna blir inte mindre, även om det såklart börjar bli rätt så trångt därinne.
Har märkt att Baby 3 är mest aktiv när jag är vaken, och inte lika mycket på natten. Med Kelly och Belle minns jag det som att de ofta var som mest aktiva på kvällen eller när jag vilade, sen “vaggades” de till sömns av att jag rörde på mig på dagen – vilket jag förstått är det vanligaste. Men jag tror att Baby Peanut följer min dygnsrytm ganska mycket, ska bli spännande att se om det håller i sig även utanför magen sen.

Cravings?
Proteinpudding med hallon – all the way!

 

Här kommer ett gäng bilder på mig och magen idag – i vecka 33 (32+0) ♡

 

Nu ska den här trötta mamman runda av den här kvällen.
Tjejernas kläder ligger i varsin hög på matbordet redo inför imorgon, matlådor är packade och vagnen står redo med deras jackor och skor bredvid på nedervåningen – allt för att morgonen ska flyta på så smidigt som möjligt.

Nu är det snart bara en dag kvar innan Kelly fyller år och sen är det helg och kalas för henne. Det ska bli så mysigt! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats