Tessie-san

Vecka 27 och ny gravidcraving

Onsdag redan och vi går in i en ny vecka. Välkommen vecka 27 (26+0)! ♡
Visst känns det även som att veckan vänder när onsdagen är avklarad? Då är det bara en dag kvar, sen är det fredag och helg.

Så fort Kelly ser min bara mage så vill hon komma fram och klappa på den och lyssna på bebisen.

“Kelly hör! Bebisen säger hej!” ♡

Hon förstår ju att det är en bebis däri och även hur det kommer att vara att få ett till litet syskon, för hon har ju Belle. Det ska däremot bli väldigt spännande att se hur Belle reagerar, hon har ju alltid varit minstingen. Nu ska plötsligt någon annan vara minst och hon ska få vara storasyster.

Åh, vad jag hoppas att det kommer flyta på bra med alla tre. Att jag ska räcka till åt alla håll och få dem alla att känna sig sedda och älskade hela tiden. Jag kan få en klump i magen när jag tänker på att de skulle känna att jag inte ger dem mitt allt, men jag ska verkligen göra mitt bästa!

Kelly blev inte avundsjuk mycket alls när Belle kom. Jag var beredd på ett jättemostånd, men hon visade bara kärlek och omtanke redan från första ögonblicket de sågs. Jag var väldigt noggrann med att inkludera henne i  allt som rörde Belle också, speciellt i början. Hon fick vara med när vi skulle byta blöja, hon fick hjälpa till att hämta nappen och nappflaskan. Ammade jag Belle så fick Kelly alltid komma upp i min famn på andra sidan och kramas om hon ville det. Tror att det kanske bidrog till att hon inte kände sig avundsjuk på Belle och att hon tog övergången från att vara ensambarn till storasyster så bra.

 

Såhär står det i min gravidapp:
“Barnet är nu cirka 32 cm från huvud till fot, och väger cirka 950 gram i början av veckan och cirka 1075 gram vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta, och barnet suger ofta på tummen.

Du har kommit långt nu – andra trimestern är snart förbi. Hur stor din mage är beror på många faktorer – som barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare och om du är svullen på grund av att du samlar på dig vätska.”

 

Hur mår jag då?
Jag mår bra. Förutom att foglossningen känns av mer och mer för varje vecka. Om jag suttit ner och sedan ska resa mig så gör alltid de första fem stegen jätteont. Det är som att hela bäckenet har luckrats upp och och är helt ur balans. Efter de där första stegen är det okej sen.
Har jag suttit på golvet (när jag leker med tjejerna) så blir det som allra värst. Idag fastnade jag på golvet, det blev en ond låsning i bäckenet/på ena sidan av svanken när jag försökte resa mig och jag kom knappt upp. Får nog hoppa golvlek tills efter förlossningen…

Och magen?
POFF sa det – och så var magen dubbelt så stor som förra veckan? 🙂 “Wow, vad hände!” sa JP när jag kom ner för trappan idag. Ja, nu händer det grejer!
Det är fullt sjå därinne iallafall. Baby Peanut gör kullerbyttor, knuffas och karatesparkas från morgon till kväll. Och övar på att andas. Jättehäftig känsla!

Några ny cravings?
Ja, eller en nygammal craving kanske. Jag älskar ju Ehrmanns proteinpudding och äter en varje dag. Nu har jag i ett lager med färska hallon på toppen och det är det godaste som finns just nu. Det är min lilla treat varje kväll efter att jag har nattat tjejerna ♡

 

Såhär ser vi ut idag, magen och jag – i vecka 27 (26+0) ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats