Tessie-san

Varför har inte alla bara munskydd?

Munskydd hörrni. Använder ni det när ni åker i kommunaltrafiken? När ni handlar?

Jag förstår på riktigt inte varför man struntar i det när vi faktiskt är inne i en pandemi fortfarande. Trots ständiga, tydliga och återkommande rekommendationer att använda det under hela resans gång, så är det som bäst en tredjedel som har det under de gånger jag åker till och från jobbet med pendeln.

Jag skulle vilja stanna varenda en som sitter där utan, och fråga varför… Det är ju ingen jättestor uppoffring direkt? Jag förstår inte vad det är som är så svårt? Det är ju inte som att vi kommer behöva ha dessa i all evighet, det är ju (förhoppningsvis) bara ett par månader till när den värsta krisen är över. Om man inte är orolig för sig själv, så kan man väl ändå visa lite medmänsklighet och tänka på alla man passerar.

 

Jag vet att det inte är jättebekvämt att ha dem hela tiden, men eftersom de ändå gör så stor nytta så tycker jag såklart att det bara är något man får stå ut med. Jag har en ny mask på vägen till jobbet, jag har mask hela dagen på jobbet – förutom när jag äter lunch, och jag har en ny mask på vägen hem från jobbet. Går jag och handlar på vår lilla ICA så har jag en mask på igen.

Jag är på riktigt nyfiken varför man väljer att inte ha det just nu? Är det alldeles för jobbigt? För dyrt? Bryr man sig inte? Struntar man totalt i om man blir sjuk eller smittar någon? Hur resonerar man?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa-Lee

    Både jag och Jade hade munskydd idag när vi var i centrum, hon reflekterade som jag och även du varför inte alla andra hade det också? Fick försäkra henne om att vi gör rätt för oss och kan känna oss stolta över vårat val. Men det är otroligt att det ska vara så svårt!

stats