Tessie-san

Umeå – del 3

Okej, nu har det gått en hel vecka sen vi kom hem, men det känns som minst en månad. Det händer ju så mycket varje dag, så det fylls på med nya intryck hela tiden och gårdagen försvinner snabbt.

Hursomhelst, det är ju därför det är så kul att dokumentera våra äventyr här bland annat, så man kan gå tillbaka och se hur det var och såg ut flera år senare.

Vi kör vidare med sista delen av Umeå-resan nu:

 

Den nästsista dagen åkte vi iväg till ett zoo. Det var inga exotiska djur, mer lamor, alpackor, grisar och åsnor, men det var jättekul. De var väldigt vänliga och kom fram och hälsade, i vissa hagar fick man komma in och klappa.

Harley var riktigt modig och gick utan att tveka fram till getterna och började klappa.

 

Åsnan var minst sagt excited…

Kelly och Agnes ♡ Äldst och yngst.

 

Harley och Agnes. Det skiljer 8 månader mellan dem, men de är födda samma år så de är ”lika gamla” ändå.

När vi gick in till fåren gick Harley rakt in i högen med får och klappade, gosade och skaffade sig nya kompisar, haha. Svårt att få bort honom därifrån sen.

 

De allra roligaste djuren vi träffade var kamelerna. Man fick dessutom mata dem med stora grenar, och det var vääldigt spännande tyckte både stora och små. Lite läskigt också, måste jag erkänna. De var så himla stora, och när de kom där med sin långa hals och drog fram huvudet så vi stod öga mot öga så var man inte kaxig.

Förutom djur så fanns det en hel del andra aktiviteter där. Bland annat käpphästar, elbilar, trampbilar, rutschkanor och en hoppborg.

Till lunch köpte vi våfflor med sylt och grädde till barnen, och hamburgare och västerbottenpaj till oss. Sen fortsatte vi gå och titta på djuren, och avslutade med ”lekdelen” där barnen åkte elbilar och hoppade i hoppborgen.

De hoppade tills de blev helt svettiga. Det fanns en rutschkana inne i hoppborgen och den åkte de nerför om och om och om igen ♡

Harley lockades mer av trampbilarna i bilbanan bredvid.

 

Jamen juuuste, jag höll ju på att glömma det viktigaste. Kelly och Belle premiärred en häst för allra första gången!

Det var en liten shetlandsponny, men den var precis lagom. De satte på sig hjälmarna och väntade ivrigt på sin tur. Vi frågade om Harley också ville men han skakade bestämt på huvudet; ”Nej”.

Kelly var först ut och hon var så himla duktig! Ville inte att jag skulle hålla i henne alls, hon kunde själv ♡

 

Belle var lite mer försiktig och ville absolut att jag skulle hålla i henne. Hon ville inte ens hålla i tyglarna (?) själv, utan ville hålla båda mina händer 😉 Men hon gjorde det, och var så himla stolt över sig själv efteråt ♡

Vi avslutade med att mata hästarna med blommor, sen tackade vi för den här gången.

Barnen var smutsiga i damm och jord från topp till tå, trötta av allt springande och hoppande i hoppborgen, men väldigt nöjda och glada med dagen ♡

När vi kom tillbaka till huset igen hoppade alla ner i ett bad, och efter det var middagen serverad. Min morbror Roffe hade lagat en av mina favoriträtter som barn: kyckling med grönsaker, ris och currysås. Barnen är alltid lite tveksamma till såser i början, men efter att de fått smaka från min tallrik ville de ha slev efter slev av currysåsen. Så kul! ♡

På kvällen gick vi iväg till en lekpark i närheten och lekte slut på de allra sista batterierna för dagen.

Tjejerna klättrade i klätterställningen och hoppade upp och ner. Harley jagade små myror som krupit ner i skorna, haha.

 

På morgonen när vi skulle åka hem – och Belle vågade äntligen klappa hunden Caesar. Hon är rätt rädd för hundar och speciellt när de är så stora. Nu är Caesar världens snällaste hund, men det spelar liksom ingen roll om man är hundrädd (jag vet, jag är också hundrädd – även om jag inte visar det framför barnen för att undvika att de ska lära det av mig).

Belle var jätteglad varje gång hon vågade gå förbi honom utan att ropa på någon av oss, ”mamma, jag gick förbi hunden fääälv”. Så att hon äntligen vågade klappa honom tillslut var stort för henne.

 

I bilen på vägen hem. Hejdå Umeå och Umeälven ♡

 

Vägen hem gick bra. Harley var lite missnöjd då och då, och vi behövde stanna till vid tre tillfällen för kisspaus/kisspaus/matpaus, men det gick ändå toppen.

Tjejerna hade full koll på kartan och vilken väg vi skulle ta härnäst.

Vi stannade för fika/kisspaus, och passade på att tanka. De hade något sommarerbjudande och vi fick två lotter att skrapa. Belle skrapade fram en bulle som vinst!

 

När vi var i Gävle hade det hunnit bli middagstid, så vi stannade för hamburgare och glass.

Det var en väldigt trött familj som kom hem lagom till barnens läggdags. Resan hem tog längre tid än på vägen dit, men det gjorde inte så mycket. Vi hade ju inget att stressa till, så det var bara en del av äventyret ♡

 

Puh, orkade ni läsa ända hit? Good job!

Nu ska jag kolla klart på min serie, sen går jag och lägger mig med de andra. Puss på er ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats