Tessie-san

Total miss

Jag brukar ha koll. Jag är inte den personen som ofta glömmer nycklarna, lämnar hemmet utan vantar eller missar viktiga datum. Jag brukar ha koll.

Ni kan ju förstå hur tappa-hakan-förvånad jag blev när JP och jag klev in på förskolan idag efter jobbet för att hämta upp tjejerna – och vi ser att det sitter massor med föräldrar vid borden och fikar med sina barn. Belle får syn på oss direkt och sträcker ut armarna för att få en kram och jag går fram och kramar henne samtidigt som jag börjar småprata lite med hennes ena fröken. Jag lägger märke till att de äter risgrynsgröt och pepparkakor och tycker att det var lite konstigt – det skulle vi ju göra imorgon på Luciafikat som alla föräldrar skulle få komma på också.
Jag tittar in i rummet bredvid, där Kelly sitter vid ett annat bord med sina kompisar och det är ännu fler föräldrar…. “men, vad gör alla föräldrar här idag?” frågar jag ena fröken och hon svarar “ja, men vi har ju Luciafika idag?”

IDAG?!

Jag var 100% säker på att det var imorgon – PÅ Lucia som vi skulle ha Luciafika med barnens avdelning…
Nä, det var tydligen idag och jag hade helt missat att det stått 12:e och inte 13:e på lappen i hallen man skulle skriva upp sig på.

Wow, vad knasigt det blev.

Deras avdelning fick ju inte vara med på Luciatåget i år, utan bara storbarnsavdelningarna (jättetråkigt!) – så istället skulle de ha en Luciafika där vi föräldrar fick vara med. Sen fick de som ville gå och titta på Luciatåget lite senare, men det hade vi inte planerat att göra, för jag är säker på att Kelly skulle bli ledsen om hon förstod att hon inte skulle få vara med. Så tanken var att de skulle få ha sina Lucialinnen och ljus i håret imorgon på dagen (då jag trodde att det skulle vara Luciafirande) och sen skulle vi gå hem och ha ett eget Luciatåg.

Jag missade därmed att de “skulle vara” utklädda idag – för jag hade ju sparat allt tills imorgon… Kände mig jättedum. Som tur var så var det inte så jättemånga barn som var utklädda ändå, så det gjorde kanske inte så mycket. Jag har ju berättat för Kelly att det är på fredag vi ska ha Luciatåg hemma, så det ser hon fram emot ändå.

 

På tal om Luciatåg – En liten friendly reminder –
Fota/filma inte Luciatågen med era barn och deras kompisar och lägg upp på sociala medier! 
Det finns barn och familjer som lever med skyddad identitet som kan bli röjd för fel personer att hitta om dessa bilder/filmer sprids. Jag förstår att man gärna vill föreviga de fina tågen med alla barn som sjunger och är så duktiga, men om något – så behåll dem då för er själva och dela dem inte på nätet. Det är inte värt den risk det kan utsätta ett barn och dess familj för. 

 

Såhär glad och ovetandes om mitt Luciamisstag var jag när jag åkte ner med hissen från jobbet idag.
Om man tittar snabbt framifrån kan man kanske missa (nåja) att jag är höggravid och ska föda barn om 28 dagar…

 

…men inte om man ser mig från sidan 😉

 

Har ni varit på något Luciafirande idag? Eller är det imorgon för er?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kornelia

  På Loves förskola är det bara barn mellan 3-5 som får vara med i luciatåget (och han är ju bara 2,5 år än och i Ellens skola är det bara femmorna, så inget luciatåg alls för oss i år.

  1. tessiesan

   Kornelia- Vad trist! Det tråkiga är att förra året fick småbarnsavdelningen vara med på Luciatåget, de allra minsta fick sitta i vagnar (de hade det ute på gården), men fick ändå vara med i tåget och sjunga.
   Nu när jag besviket frågade varför vi inte fick vara med i år så svarade de ”nää det var så krångligt med vagnarna förra året”. Förstår inte vad det var som var så krångligt, det känns som att det mest var för deras egen bekvämlighets skull. Kelly har ju sett fram emot Luciatåget och övat på sina sånger…

   Som tur är ska vi göra ett eget Luciatåg hemma istället ❤️

stats