Tessie-san

Torsk är inte min grej

Hej alla glada, och hej måndag och ny vecka!

Jag har en liten uppdatering om hur det gick att gå efter en matlista förra veckan. Det var ju första gången vi provade.
Vi har ju haft för vana att alltid laga storkok eller iallafall fler portioner än vi ska äta, för att kunna göra matlådor som sedan bara går snabbt att värma på. Att göra mat så det räcker både till middag och lunch dagen efter (perfekt när jag är mammaledig och perfekt när man jobbar) är ju jättebra, men vi brukar oftast göra så det blir fler matlådor än så och den vanan är svår att bryta tydligen.

Vi fick nämligen väldigt mycket “mat över” som vi gjorde till matlådor och sedan hade vi ett himla sjå med att hinna äta upp dem under veckan – eftersom vi ju alltid lagade en ny rätt till varje middag. Vi fick faktiskt skippa att laga “ny middag” en dag och åt rester/matlådor då istället. Men Kelly uppskattar verkligen när vi lagar en ny rätt varje dag och eftersom hon behöver varje extra tugga hon kan få, så fortsätter vi med det. Vi måste bara lära oss att laga mindre mängd så vi slipper ha flera matlådor på hög i kylskåpet sen 😉

En annan lärdom vi gjorde denna matliste-vecka:

Jag kan inte laga torsk.

Jag har aldrig kunnat laga torsk.

Jag kommer nog aldrig lära mig laga torsk.

Slut på spaning.

 

Nu har jag tyvärr ingen bild på torskfadäsen, men här får ni istället tre bilder på min gosiga Bellibusan som gör mig så vansinnigt glad. Hon är dock inte alls lika glad as we speak pga en långdragen förkylning och feber, stackaren…

Hur gullig är inte du? Jag kan inte inte le när jag tittar på dig! ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats