Tessie-san

Ta bort sovstunden på dagen

Godkväll kompisar, hur har ni det?

Här har vi tagit kväll och myst upp i soffan efter en lång dag. Förkylningen tar verkligen på krafterna och jag är helt slut. Ska försöka sova tidigt idag.

På tal om sova… Det känns som att det är dags att skippa sovstunden helt för Kelly på dagen nu. Alla är vi olika, likaså barn – och för henne blir det för mycket vila, för hon är pigg som en mört på kvällen sen och kan inte somna. Nattningen tar 1-2 timmar och jag sliter mitt hår! När hon väl somnat är jag helt slut och är väldigt irriterad i kroppen och på dåligt humör. Den här förkylningen som vägrar lämna mig kan ju ha en bidragande effekt till mitt trytande tålamod, men ändå.

På helgen och dagar hon är hemma så har vi skippat sovstunden och då har hon somnat hur lätt som helst på kvällen – ibland på 10 minuter. Vi har gått upp och nattat båda tjejerna samtidigt i varsin säng och det har verkligen blivit en fröjd att natta, inga sura miner, ingen plötslig lek mitt i nattningen – allt har bara flutit på och de har somnat en efter en. Men så fort hon är tillbaka på förskolan igen – och därmed sover på dagen – så blir nattningarna kämpiga igen sen på kvällen.

Vi pratade med förskolan idag och förklarade läget. Det var inte helt optimalt för dem pga tid för raster osv under sovstunden, men de lovade att göra sitt bästa.
Nu hade hon sovit lite mindre än en halvtimme och nattningen blev genast mycket bättre ikväll. Nu håller vi tummarna för att det kan få fortsätta så. Det tar så mycket på krafterna när varje nattning är en fight bara.

Vid vilken ålder tog ni bort sovstunden på dagen för era barn?

 

Nog om det. Igår efter förskolan gick vi in i lekrummet och lekte lite innan middagen. Jag frågade om Kelly ville spela lite och då fick hon väldigt stora ögon och nästan skrek “JAAAA!” som svar. Vi satte på Rayman (ääälskade det när jag var liten) och hon fick spela själv för första gången. Det gick väl lite sisådär med det, men hon var jättemallig över att själv få hålla i kontrollen och trycka ♡

 

Det bor nog en liten gamer i vår lilla dotter. Hon är ju trots allt döpt efter mammas WoW-karaktär 😉

 

Nä, om man skulle chocka kroppen och gå och lägga sig redan nu? Skulle vara skönt att få vakna upp utan täppt näsa och tjock hals imorgon, håller tummarna för det! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Svårt sånt där. Men med elisa slutade hon sova strax innan 3år. Men vi trappade ner på förskolan, så dom kunde acceptera det lättare. Ungefär runt kellys ålder. Alina är mer aktiv 2åring o sover 1,5 timme på dagarna men somnar oxå på 3minuter på kvällen.. Så det kan va olika. Hoppas ni finner er väg 😍😁

  1. tessiesan

   Ida- Tack för din feedback! Ja, alla barn är ju olika och har olika behov. Kelly har alltid varit “pigg” av sig; aldrig riktigt varit trött på kvällen, ofta vaknat på nätterna (men somnat om fort) och aldrig “somnat i maten” som vissa barn kan göra.
   Nu har vi kortat ner till 30 minuters sovstund på förskolan och ingen när hon är hemma/ledig, hoppas och tror att det kommer fungera fint!

stats