Tessie-san

Svar på frågestunden del 2

Hej tycker så himla mycket om din blogg. Har en 1,5 åring och en 3,5 åring och skulle gärna vilja ha en 3a snart 🙂 Så tycker det är kul att följa dig som har barn i samma ålder. Jag undrar hur ni gör med nattning av tre barn och om de vaknar mycket på nätterna?

Tror inte du förstår hur glad jag blir, tack snälla! Vad roligt med en trea, önskar er all lycka till! ♡
Nattningen ser olika ut i perioder, men just nu gör vi så att vid 19-tiden följer alla tre barnen med mig upp i vårt sovrum där jag alltid förberett med tjejernas gosedjur på varsin sida och att gosedjursnattlampan alltid lyser när vi kommer upp, jag tycker det är viktigt att det ser och känns mysigt inför läggdags. De vet att när vi kommer in i sovrummet så är det sovtime och det finns ingen tid för lek eller bus, och därinne viskar vi. Tjejerna ligger på varsin sida av mig och så har jag Harley i famnen. Ibland säger vi några ord om något kul som hänt under dagen eller något vi längtar till imorgon, sen säger vi vår godnattramsa, jag berättar hur mycket jag älskar dem och så säger vi godnatt. Vanligtvis somnar alla inom 15-30 minuter.

När alla somnat lägger jag ner Harley i sin spjälsäng i samma rum och så lyfter jag över Belle till hennes säng. Hon sover mycket bättre själv och kommer in till oss på morgonen sen. Kelly brukar också sova bra inne i deras rum, men ibland när hon har perioder av mardrömmar eller sover oroligt, så vill hon gärna sova inne med oss och det får hon såklart. Tjejerna sover oftast hela nätterna igenom utan något uppvak alls (men så har det inte alltid varit, Kelly sov inte en hel natt förrän hon var närmare 2 år tror jag). Harley vaknar/bökar till någon gång per natt och om det inte hjälper med att stoppa in nappen och klappa honom på kinden så får han komma upp i min famn, om inte det räcker så får han en flaska (har alltid en tom flaska + ersättningstetra redo i sängens fotände).

Just nu går både nattningarna och nätterna väldigt smidigt *peppar peppar*, men vi har ibland perioder då JP måste ta med ett av barnen ut (oftast virvelvinden Belli) och köra med bilen för att hon ska somna, och nätter då Harley knappt sover en blund och bara vill ligga i min famn och knorra. Men det där går upp och ner.

När Harley var nyfödd nattade jag dem alla i tjejernas rum. De låg i sina sängar och jag satt på pallen i mitten med Harley i famnen ammandes. Var helt chockad att det funkade, för jag var faktiskt orolig över hur jag skulle lösa nattningen själv med tre barn (JP är ju också hemma, men jag ville känna att jag kunde göra det själv ändå). Dock kom det senare en period då det inte alls funkade längre då en av tjejerna oftast fick röjarfeeling och inte alls ville sova (och därmed väckte resten också), så då fick JP gå in och sova med henne i vårt rum. Så ja, det går upp och ner. Ingenting är föralltid. Varesig lugna nattningar eller vilda och galna nattningar 😉

 

 

Vet inte om du svarat på frågestunden ännu…
Men jag undrar om ni köpte en ny bil och vad blev det i så fall (kan ju ha missat att du redan skrivit om det…)
Eller så kanske ni lättare får plats nu när Kelly får åka i en framåt vänd stol?
Vet du vad, det här hade jag faktiskt tänkt att göra ett helt eget inlägg om, för jag vet att det är många som undrat + att jag själv gärna hade velat se ett liknande inlägg när vi letade efter en bil där tre barn med stora bilbarnstolar får plats. Kelly är dock både för kort och för lätt för att sitta i en framåtvänd stol trots att hon är 4 år, så vi väntar med det.
Hoppas det är okej att vänta med svaret, så ska jag sätta igång med det inlägget så snart jag får tid, tack för din fråga! ♡

 

Sen har jag för mig att du pratade om att ni skulle få besök av en mäklare?
Ändrade ni planer pga av covid? Var skulle ni vilja bo om ni fick önska?
Det stämmer, vi hade en mäklare här som gjorde en värdering av huset. Vi ville se vart vi låg ungefär och fick väl våra aningar bekräftade.
Vi trivs väldigt bra i det området vi bor i nu, nära natur, vatten, lekplatser, men även helt okej nära stan och framförallt många bra köpcentrum, så här trivs vi verkligen. Vi känner dock att vi börjar tröttna på att bo i ett hus med tre våningar. Det skulle vara så mycket lättare om rummen låg på samma våning, eller iallafall uppdelat på två – så vi håller ögonen öppna efter det just nu. Gärna i samma område vi bor i nu eller någon station ifrån. Det är inte så att vi följer alla objekt som kommer ut på Hemnet slaviskt, men tittar in då och då.

 

Så fina barn!! Har du några planer på att de ska börja med sport eller aktiviteter när de blir äldre och isåfall vilka?
Tack! ♡ Ja, absolut. Kelly har ju fyllt 4 år nu, så hon är redo att börja på någon aktivitet. Vi har varit inne på både dans och karate, men innan hon får börja på någon sån “för skojs skull”-aktivitet så ska hon få börja på simskola. Planen är att hon ska få börja till våren och förhoppningsvis lärt sig simma själv inför nästa sommar. Alla barnen ska få börja med simskola, sen efter det får vi prova oss fram och se vad de fastnar för.

 

Berätta om ett favoritminne med din fantastiska vän Jessan! 😀 
Haha, tack för din fråga Jessan!
Jag har många bra minnen med min fantastiska vän Jessan, men jag kan bjuda på historien om hur vi lärde känna varandra – för det vet jag är hennes favoritminne också:

 

År 2000 och våra vägar korsades. Hon var två år äldre än mig, så hon gick i 9:an och jag gick i 7:an i samma skola. Men det var först när hon börjat på gymnasiet och jag i 8:an som vi blev kompisar. Jag såg upp till henne något enormt, hon var min stora idol. Tror vi började prata på Skunk (dåtidens Facebook) där jag varje dag överöste henne med komplimanger och eftersom vi bodde nära varandra så började vi hänga på den lokala pizzerian som låg mittemellan oss.

 

Vår relation i början bestod utav att jag tyckte hon var världens coolaste, och hon älskade att höra hur fantastisk hon var – så det var en win-win kan man säga 😉 Hade någon sagt till mig att min nästintill dyrkande relation till henne skulle bli en riktig vänskap och att hon 20 år senare skulle vara en av mina allra närmaste och även gudmor till min dotter så hade jag nog svimmat.

Jag tycker fortfarande att hon är minst lika cool nu som då – den enda skillnaden är väl att hon nog tycker detsamma om mig också – för det gjorde hon definitivt inte på den tiden, haha.

Det får runda av denna lilla frågestund!
Tack så mycket till er som ställde en fråga, superkul tycker jag. Hoppas ni uppskattat svaren. Kram på er ♡
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats