Tessie-san

Svar på Frågestunden del 1

Tycker om din blogg alltid roligt att kika in här tycker jag!
Hur rädd är du för Corona och känner du någon eller flera som varit sjuka, hur sjuka har era bekanta varit?
Wow, tack så mycket! Vad glad jag blir ♡
I början var jag inte rädd alls för min egen skull, mer för äldre släktingar och för samhället i stort – men nu när andra vågen slog till har jag faktiskt blivit mer rädd. Vågar inte ens tänka tanken på om jag eller JP skulle bli så pass dåliga att man inte klarar av vardagen – eller ännu värre; om någon av oss blir inlagd… att den ena av oss då ska rodda med allt ensam med barnen och samtidigt oroa sig galen för den som är sjuk. Näe, det känns faktiskt väldigt läskigt nu.
Jag känner ett par stycken som varit sjuka, och en gammal kompis som faktiskt blev så dålig att hen behövde ligga i respirator (och vi är lika gamla). Superläskigt! Vi gör vårt bästa med att hålla i och hålla ut, måtte det snart vara över! Kram på dig ♡

 

Har du någon åldersnoja och när kan du senast tänka dig skaffa ” sista barnet”, vid vilken ålder alltså? När känner du att detta är en för gammal ålder att vara gravid/ ha småbarn?
Jag har faktiskt ingen åldersnoja. Jag hade det innan jag fyllde 30 – innan jag hade barn, men när vi fick Kelly (när jag precis fyllt 30) så kände jag att jag “hade allt jag ville ha” med boende, familj, jobb, så då försvann all stress jag hade innan.

 

Oj, spännande fråga. Ja, jag är ju 34 år nu och känner väl att innan 40 så vill jag absolut att vi ska ha fått vårt sista barn – om det nu blir någon mer. Både för att “orka med” men också för att det ju medför en ökad risk för komplikationer både för mamma och bebis vid en högre ålder på mamman. Det här är mina tankar och känslor om vilken ålder som känns rätt för mig, jag lägger ingen som helst värdering i när någon annan vill/önskar/tänker sig skaffa sina barn. Alla barn är en gåva och ingenting man kan ta för givet. Förstår att det är ett väldigt känsligt ämne för många och vill inte trampa någon på tårna ♡

 

Hur håller ni liv i kärleksglöden med många barn och dessutom småbarn? Är ju ganska lätt att bara bli mamma& pappa😊
Den är i full blom, haha 😉 Näe, men allvarligt. Det är inte så att vi går runt och är superförälskade i varandra hela dagarna, vi bråkar mycket i perioder vi med – men vi håller väl kärleksglöden vid liv med små saker hela tiden. Kramas mycket, även om det bara är i förbifarten när vi lagar middag, uppmuntrar och ser varandra, ger komplimanger.

 

 

Har du några förhoppningar eller mål för 2021?

Jag kommer ju börja jobba igen nästa år och det ser jag fram emot. Har saknat mitt jobb och mina jobbarkompisar, även om jag älskar att vara mammaledig med Harley. Ska bli otroligt skönt att få en hel lön igen! Herregud vad tight det kan vara med mammapenning…

Har inte så jättestora förväntningar på nästa år eftersom det känns som att även det kommer kantas av Corona, så just nu är det mest en förhoppning att allt ska flyta på så smidigt som möjligt med jobb, förskola och att vi får vara friska. Eller förresten… skulle tillfälle dyka upp skulle vi faktiskt vilja flytta till en enplansvilla.

 

Har ni köpt julklappar än och hur går julklappsfunderingarna till barnen?

Ja, jag har börjat lite smått. Det bästa jag vet! Det är dock fortfarande lite osäkert hur julen kommer se ut och med vilka vi kommer fira med i år, så det är mest till våra barn jag köpt hittills.

Kelly och Belle gillar samma saker och de flesta bråken dem emellan är om att de ska ha just samma leksak exakt samtidigt, så de kommer få många “likadana” julklappar fast i olika färg eller storlek. Harley kommer få en-två leksaker som plingar och låter, sen kommer det mest vara mjuka paket till honom. Han leker med allt man ställer framför honom så han är inte så kräsen i den åldern han är i nu, däremot växer han så det knakar så kläder är verkligen något han behöver!

Hej !
Om du inte var tand hygienist, vad skulle du ha kunna tänka dig för annat jobb ?

Kul fråga! Jag har faktiskt tänkt att barnmorska skulle vara ett riktigt roligt jobb, hade jag “börjat om” med studier och allt så kanske jag hade valt den banan. Annars har jag varit inne på florist också, men mest för att jag tycker det är roligt att binda buketter.

Ett riktigt drömjobb (som nästan känns som ett hittepå-jobb) hade ju varit att jobba som pysslare. Iochmed sociala medier är det ju flera som numera försörjer sig så – som har en ateljé där de pysslar hela dagarna och samarbetar med olika pysselbutiker och sånt. Wow!

 

Vilken är din favorit plats i ert hem ?
Trevlig kväll ! Tack för frågestunden ☺️

Åh, jag har flera! Men det är mycket känslan som spelar in varför jag gillar just den platsen. Exempel:
Jag gillar min hörna i soffan närmast fönstret. Där kryper jag upp efter nattning med en iskall cola zero med datorn i knäet och har “me time” innan vi sätter på en film eller vad vi nu gör på kvällen. En annan plats jag älskar är i vår stora säng precis när alla tre barnen har somnat runtomkring mig. När nattningen går bra och alla somnat nöjda och glada och jag ligger kvar med deras varma kroppar på och runt mig, vill aldrig lämna den platsen/stunden.
Sen gillar jag verkligen lekrummet på nedervåningen. Vi har två stora fällbara fåtöljer därinne som jag brukar hoppa upp i medans barnen röjer runt bland alla leksaker.

 

Kan du inte berätta lite mer om hur ni träffades? Olika ställen ni bott på tillsammans och hur & när ni började snacka om barn ihop…😊
Är själv gift med min stora kärlek blev ihop när han va 19 och jag 18… gifte oss när vi va 22 och 23 sen kom barnen tripp,trapp… trull hehe.. 2 tjejer å en kille men de har jag ju skrivit här tidigare. 😊. Vi flyttade in i ett hus ett par år efter vi träffades och renoverade om det till det vi ville ha och bor där än.

Vad kul! Låter ju nästan som oss – minus gifta 🙈

Vi träffades genom en gemensam vän sommaren 2007. Vi alla spelade WoW (World of Warcraft) på den tiden, haha, och det var på en “guild-fest” vi träffades. Där upptäckte vi också att vi delade födelsedag och skulle fylla år någon månad senare. Jag skulle ha ett firande hemma när jag fyllde år och hade bjudit vår gemensamma vän och sa att han fick ta med sig en till kompis dit. Sen kunde inte min vän komma, men kompisen han hade bjudit med ville fortfarande komma och tog då med JP. Efter den kvällen kände jag att jag gärna ville lära känna honom mer och vi började umgås i det här WoW-gänget (haha, sluuuuta skratta!) Hursomhelst, efter någon månad av småflirtande kysstes vi för första gången på ett uteställe som hette Hot Company som låg på Odenplan här i Stockholm, och efter den kyssen var det bara vi. Vi sov med varandra den natten, och alla nätter efter det. Idag har vi varit tillsammans i 13 år ♡

Första bilden på oss (på mitt födelsedagsfirande). När alla ställde sig upp för att sjunga för mig utbrast jag “neeej men vänta, han fyller också år – sjung för honom med!”

Vi båda bodde fortfarande hemma (jag var 21 år och han 20), så han “flyttade in” i mitt flickrum, sen flyttade jag in i hans pojkrum som hade en egen ingång. Sen fick vi hyra en kompis lägenhet medans han var utomlands i ett par månader, tills vi tillslut fick hyra en 2:a på riktigt i andra hand, som låg i Högdalen. Där bodde vi i ett år ungefär innan vi fick vårt förstahandskontrakt på en lägenhet i Rågsved. En liten etta nära tunnelbanan. Där bodde vi i något år till innan vi flyttade in till stan – också en etta, men den låg mitt i Vasastan. Efter 5 år köpte vi radhuset vi bor i nu och det var en rejääääl skillnad att gå från 31 kvm till 120 kvm och på tre våningar dessutom. Första veckorna gick vi efter varandra vart vi än skulle i huset, “vart ska du?”, “vaaart är du älskling?”. Vi var ju vana vid att bo på en pytteliten plats, 120 kvm kändes som ett slott.

Den sista frågan – om hur och när vi började prata om barn – det var nog rätt tidigt ändå som vi pratade om barn. Jag var dock redo mycket tidigare än vad han var, men det var mycket som skulle klaffa innan vi skulle bli “redo i livet” så jag är glad att vi väntade. Det mesta löser ju sig ändå även om vi skulle fått barn tidigare, men det var skönt att jag hunnit plugga klart, fått jobb, att vi hade flyttat in i ett stort hus osv innan vi blev gravida med Kelly ♡

 

Ni var så duktiga med att ställa frågor, och ställa många frågor var – så jag får nog dela upp det lite, annars somnar ni nog.
Det här får bli del 1 av svaren, så kommer del 2 upp snart.

TACK för alla frågor, det var så kul att läsa och svara på dem ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats