Tessie-san

Så ser vår amning ut idag

“Hur går det med amningen nu?”

Det går bra. Ni kanske kommer ihåg att vi hade lite problem med det i början? Harley fick ju gulsot när vi kom hem från BB och nu i efterhand (när jag är mer påläst om det) så har jag förstått att bebisar med gulsot kan ha lite svårare att hålla vikten/gå upp i vikt pga den mesta energin/maten går till att få ner gulsoten. Så fort den är borta så brukar det gå bättre igen.

Jag ville gärna helamma honom så länge det skulle gå, men på de första kontrollerna på BVC så stannade han ju av i vikten och sedan gick det tillochmed nedåt och då fick jag ont i magen och kände mig stressad. Valde då att börja med ersättning för att säkerställa vikten, men då valde han istället bort bröstet för att flaskan ju är mycket lättare att äta ur.

Efter mycket kämpande, bytte ut vanliga nappflaskor mot en Medela Calma flaska (enda flaskan man bör använda om man vill delamma), tog hjälp av en amningsmottagning och ännu mer kämpande hemma så gick det och han ville ha bröstet igen.

Så fortsatte vi med både amning och ersättning (Calma flaska) och så ser det ut idag med. Han går upp jättebra i vikt och det känns skönt att både jag och JP kan mata honom.

På dagarna ammar jag ett par gånger, men det är mest flaskan han “får mat från” då. På nätterna är det bara amning. Ibland lägger jag inte ner honom alls, jag bara byter bröst hela tiden för han vill ligga och snutta ♡

 

 

Jag hade önskat att jag hade fått lite mer information på BVC där i början när hans vikt gick ner. Hade jag vetat att det var vanligt och berodde på gulsoten så hade jag inte varit lika orolig och fått sådan panik med att börja med ersättningen. Och om jag ändå hade velat göra det, hade jag önskat att jag fått tips om den enda flaskan man bör använda – för då hade inte amningen blivit lidande på samma sätt.

Nåväl. Man lär sig så länge man lever. Kanske kan jag upplysa någon annan mamma i samma situation ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats