Tessie-san

Prinsessan Anna-tårta

När Belle bestämde sig för att hon ville ha ett Anna-kalas när hon fyllde 2 år så fick jag direkt upp en vision om hur tårtan skulle se ut. Jag Googlade massor och hittade flera jätteduktiga bagare på Youtube som gjorde riktigt fina prinsesstårtor. Kollade på flera av klippen och hämtade inspiration.

Jag gjorde många misstag på vägen, men det här var min första prinsesstårta någonsin, och jag har aldrig jobbat med sockerpasta på det här sättet tidigare, så jag måste ändå känna mig lite nöjd. Belle tappade hakan i golvet när hon fick se den – och det var ju det som var hela poängen ♡

Såhär blev den ♡

 

Och såhär gjorde jag:

Jag gjorde totalt tre höga tårtbottnar, två i samma form och en tredje i en halvrund form. Jag gjorde dem i omgångar och la sedan in dem i frysen till dagen innan då jag gjorde själva tårtan.

Jag använde mig av det här receptet x 3
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

♡ Vispa äggen och sockret vitt och pösigt
♡ Tillsätt de torra ingredienserna och forsätt vispa
♡ Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Använd gärna en provsticka eller gaffel, är den torr när den kommer ut är tårtbottnen färdig.

Jag hade som sagt mina i frysen till dagen innan jag skulle göra dem. När de tinat delade jag samtliga bottnar i två med hjälp av en tårtdelare. Går säkert att göra med en stor vass kniv också, men det är så himla lätt med en sånhär.

 

Sedan gjorde jag märken med en glasskopa (som var väldigt lik dockans höfter i storlek), och skar sedan ut de bitarna på samtliga bottnar.

 

Eftersom jag inte hade någon saftig fyllning mellan varje lager så är det lätt att den blir torr, jag hällde därför på en skvätt sockerlösning innan jag bredde på chokladganachen.

(I ett försök till att göra insidan av bottnarna lila av karamellfärg när jag gräddade dem så blev de tyvärr nästan livlösa i färgen istället – också något jag lär mig till nästa gång.)

 

Då var fyllningen i och alla bottnar på plats. Dags att sätta i dockan.

 

Steget här emellan glömde jag fota, men jag skar bort kanterna och formade klänningen lite mer innan jag bredde på resten av ganachen.

 

Jag lät det sedan stelna en stund i kylskåpet medans jag tog fram sockerpastan och började kavla ut den.
Det var mycket svårare än jag trodde – det ser så himla lätt ut på alla filmer, men jag hade jättesvårt att få till det. Jag märkte ganska snart att jag skulle behövt två förpackningar med den svarta eftersom nästan hela klänningen skulle gå i svart och den tog slut innan den skulle ta slut när jag väl la på den, men jag fick lösa det med en lila underkjol 😉

Det var lite knepigt och knopigt vill jag lova, men blev ändå helt okej nöjd med resultatet. Ska bli kul att göra en till när man redan vet vilka svårigheter man kan möta.

Här har vi henne iallafall. Belles alldeles egna Anna-tårta! ♡

 

Snipp snapp snut, så var denna prinsesstårta slut ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats