Tessie-san

Påskfika och jag har bakat

Påskfika då. Vi hade bjudit över min morbror, min kusin Daniel och Kellys bonusmorfar Benke på lite påskfika såhär på långfredagen och jag hade då fått passa på att vara lite kreativ i köket. Gjorde två olika sorters cupcakes – en påskharecupcake med citronsmak och vaniljfrosting och en lila påskroscupcake med choklad. Sen gjorde jag även en riktigt chokladig påsktårta med browniebotten och smält choklad på toppen med ett par gula marsipankycklingar som topping. Det blev mycket uppskattat!

Jag åt en cupcake och en bit chokladtårta och blev nästan illamående på en gång. Så mycket socker brukar jag aldrig äta, så nu har jag fyllt min sockerdepå fram tills nästa år. Det roligaste med att baka är själva dekoreringen och att se uppskattningen från gästerna man bakat för. Själva ätandet är jag inte så mycket för. Tur att det är andra som gärna vill äta mina mästerverk då 🙂

 

IMG_4616

 

Dukade upp alltsammans på bordet. Där ställde vi även den stora godisskålen som aldrig kommer ta slut. De fina påsktulpanerna fick vi av Moa-lee och Jade!
IMG_4583IMG_4587IMG_4590

 

Påskfina Kelly fick sitta och mysa i mammas morbrors famn, där trivdes hon bra! ♥ Kelly fick ett enormt stort påskägg av honom och i det låg det en orange gosekatt. Den såg på pricken ut som vår grannkatt Kissen. Minns ni den? Den som alltid brukar kika in hos oss från uteplatsen? Hursomhelst, jättelik var den och Kelly tyckte den var så gosig så.

Av min kusin Daniel fick hon också paket – däri låg det ett jättefint set kläder med matchande hårband och en vit finstickad kofta. Precis en sådan jag tittat på till Kelly, vilken tur att vi inte hann köpa den själva. Hon kommer bli så tjusig så, ska bara tvätta allt en gång innan hon får prova.

IMG_4595IMG_4593IMG_4591

 

Det var många som ville kramas med vår lilla påskkyckling idag. Här med bonusmorfar Benke ♥♥

IMG_4602

 

Även han kom med påskpresent till henne. Det var en liten trumpet som blinkade och spelade olika ljud och melodier. Kelly älskar den! Vi satt och lekte med den en låång stund efter att våra gäster gick och hon bubblade av skratt när den drog igång med alla möjliga ljus och blinkade och hade sig. Vi har inte köpt en enda sådan leksak till Kelly, så det var något helt nytt för henne. Jag antar att hennes mamma och pappa kommer bli galna på melodierna snart, men det är smällar man får ta – hon är som sagt helt galen i den! ♥

IMG_4610IMG_4613

 

 

 

Nu är det dags att varva ner lite och börja förbereda inför nattning. Kelly myser med ko-dinglisen en stund och snart blir det hopp i pyjamas och sovdags. Det har varit en väldigt trevlig och lång fredag. Inte så konstigt – det är ju långfredag! (Zzzz… ursäkta min trötta humor, jag skulle nog behöva sova snart jag med.) Imorgon ska vi iväg till Kellys farmor och farfar på påsklunch, det ska iallafall bli trevligt!

Hoppas ni har en mysig påsk hörrni, imorgon kommer påskharen!

IMG_4635

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Jag dör! Gud, vad duktig du är! Älskar verkligen harmuffinsen.
  Vad hade du på och var hittade du öronen?
  Hoppas ni har en fin påskafton. <3

  1. tessiesan

   Jenny- Åh tack! Så roligt att de blev så uppskattade! Jag gjorde muffins med citronsmak och frosting med vaniljsmak, sen kokos på toppen. Öronen gjorde jag av marshmallows som jag doppade i rosa socker 🙂

   Tack, detsamma till er!

stats