Tessie-san

Önskeinlägg: barnens tilltalsnamn och mellannamn

Jag fick en kommentar häromdagen om en önskan till ett inlägg där jag berättar mer om bakgrunden till barnens tilltalsnamn och mellannamn. Superkul med önskeinlägg! Här kommer det ♡

 

Kelly Elisabeth

Namnet Kelly har funnits med mig så länge jag kan minnas. Redan när jag var liten hade jag en önskan om att få ge min framtida dotter det namnet. Alla mina vänner har alltid vetat om att det är “mitt namn”, så ingen fick ta det 😉

Elisabeth kommer från min mamma, barnens mormor. Hon hette det i mellannamn, och det kändes så självklart att min förstfödda dotter skulle få ärva det ♡ Tycker så mycket om det namnet. Om jag frågar Kelly vad hon heter svarar hon “Kelly Elisabeth – från mormor” ♡

 

Belle Aurora

Namnet Belle var det JP som kom på. Vi hade redan hennes mellannamn bestämt, så när JP sa “men Belle då?” så kändes det så himla klockrent. Självklart skulle hon få sina namn efter två Disneyprinsessor! Tycker att namnet Belle (som betyder skönhet på franska) klingar så vackert och passar vår vackra busunge som handen i handsken ♡

Aurora kommer från JPs syster, barnens faster. Hon heter också Aurora i mellannamn, och vi tycker att det är så vackert. Känns jättefint att få föra vidare ett släktnamn till.

 

Harley Alexander

Namnet Harley kom upp när vi väntade Kelly – innan vi visste om det var en pojke eller flicka. Vi hade fler olika pojknamn som vi bollade mellan, men fastnade båda två för Harley. Hade Kelly varit en pojke hade det alltså blivit en Harley redan då.

Alexander kommer från JPs sida av släkten. JP heter det i andranamn och även hans pappa och farfar heter/hette Alexander i mellan/förnamn. Jag tycker Alexander är otroligt fint och jag hade t.o.m det som ett av förslagen innan Harley. Att det är ett till släktnamn som vi för vidare känns också så kul!

 

 

Har ni något önskeinlägg så kommentera gärna! Så kul att göra inlägg utifrån specifika frågor/önskningar ♡

Puss!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats