Tessie-san

Mjölkstockning from hell

Fy fabian, hörrni… Började känna av smärta från mitt ena bröst i förrgår kväll och igår eskalerade det. Det spänner, är rött, hårt och gör väldigt ont i ena bröstet. Jag trodde inte man kunde få mjölkstockning såhär “på slutet” av amningen. Jag trodde det hörde till början när det forsar mjölk och det kan vara svårt att hinna tömma dem, inte nu när vi bara ammar ett fåtal gånger per dag – mest när hon vill vila eller få tröst. Bröstet är så himla ömt och bara man nuddar vid det så gör det fruktansvärt ont.

Jag har förstått att det allra bästa är att fortsätta att amma med det bröstet – även om det gör svinont, men igår gick det inte alls. Försökte med amningsnappen, men eftersom vi inte använt dem på jättelänge trodde hon att jag busade, så då bet hon tag i den istället… Vill ni gissa hur högt jag skrek?

Har sovit väldigt dåligt inatt, dels för att hon fortfarande sover oroligt och vill upp i famnen hela tiden, men mest för att det gjort så ont att jag haft svårt att ligga bekvämt.
Vi hade egentligen bokat in att åka hem till Jenny för att träffa hennes lilla Nicole för första gången (ca 2 veckor gammal), men jag avbokade det redan igårkväll. Kände att jag inte riktigt orkar ta mig ut med vagnen och böka när jag har så ont. Och nu efter den här natten kände jag att det var ett väldigt klokt beslut.
Har ammat lite på den sidan idag och även om det gör väldigt ont, så kan jag hantera det. Känns som att det går åt rätt håll iallafall. Hoppas det ger med sig helt snart.

 

Virvelvinden och jag stannar hemma idag. Hon får stå ut med denna trötta mamma på hemmaplan, men det går inte någon nöd på henne. Hon hittar alltid saker att göra (Läs: riva ner och smaka på…) Lägg märke till hur vi rensat i fönstret på blommor – hon älskar att ställa sig upp där nu och då levde de väldigt farligt. Lampan har hon fått ner en gång, men då blev hon rädd så nu rör hon inte den mer 😉

IMG_1850IMG_1849IMG_1848IMG_1859

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. tessiesan

      Laila- Åh, tack gulliga du! Jag har tvingat mig själv att amma på det bröstet hela dagen idag och nu verkar det äntligen släppa! Känns mycket bättre nu 💕

stats