Tessie-san

Lekplatsturné i Haninge

Hej kompisar, hur mår ni? ♡

Ett, två, tre barn har somnat uppe i sina sängar sedan en bra stund sen – och det betyder touch down i soffan, hehe.
Älskar känslan av en lugn, fin och snabb nattning och veta att de somnat mätta, glada och belåtna omstoppade under täcket. Tjejerna sover inne i sitt rum igen, men brukar komma intassande till oss sen under natten. Jag sover alltid med ena ögat halvöppet känns det som, för jag märker direkt om det är någon av dem som klivit upp ur sin säng och är på väg in till oss lååångt innan de ens kommit till vår dörröppning.

På morgonen sen när JP gått upp med barnen och jag får sova kvar (eftersom jag alltid tar alla nätter med Harley, om någon ska upp och kissa osv osv) och då – när jag liksom ”släppt ansvaret” till honom, då slocknar jag på riktigt och då är det svårt att väcka mig. Jag tar igen alla halvdana sovtimmar från natten då istället.

 

Idag var vi till gymmet hela gänget och jag fick köra mitt danspass (BodyJam). Det har släppts en helt ny release (i hela världen) med helt ny koreografi på både uppvärmningen, båda blocken och nedvarvningen. Superkul! Jag hatar dock att inte kunna, men jag måste få ge det ett par gånger, sen sitter det nog.

Igår hade vi dock paus från träning och spenderade vår dag utomhus och körde en lekplatsturné i Haninge. Vi åkte iväg till Gropen och sedan gick vi mellan gårdarna och provade lekplats efter lekplats. Det är nog en av de roligaste lördagsaktiviteterna tjejerna någonsin kan komma på. Harley fick också prova gungor och rutschkanor.

Den här dåren alltså! In i gullfinkan med dig ♡♡♡

 

Men innan det var dags för funday tog vi hand om vardagsbestyren hemma – som att dammsuga golven. Kelly hoppade upp och frågade om inte hon fick dammsuga – och Harley joinade henne 😉

 

Hon är mycket mer noggrann är vad jag är och lyfter på mattan och har sig för att komma åt överallt, haha.

Det var strålande sol när vi kom ut! 

 

Haha, Bobbi är inte så arg som han ser ut – solen var väldigt stark och lös rakt i ögonen på honom 😉

När vi kom hem fortsatte vi leken inne i lekrummet och tre kockar trängdes om att få servera mig den godaste hittepå-soppan som fanns ???


?

Imorgon är det måndag och en ny vecka kickar igång. Då har vi både BVC och MVC inbokat.

Vi hörs mer då!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tvåbarnsmamman

  Så stor Harley blivit! Känns som att det gått så fort, följt din blogg ett par månader nu. Roligt att ni är en så aktiv familj och hittar på massa skoj med barnen! Apropå städning, vad har ni för städrutiner och hur underhåller ni barnen under tiden? Tycker jämt det är stökigt hemma hos oss oavsett hur mycket jag plockar och städning förutom lite snabbdammsugning tycker jag är svårt att få till. Så alltid välkommet med tips!

  1. tessiesan

   Tvåbarnsmamman- Ja visst har han! Det har gått så himla fort, han växer och utvecklas i en rasande fart ♡

   Dammsuger gör jag alltid på dagen och då gör det ingenting om barnen är med, de hjälper antingen till att dammsuga eller så leker de nere i lekrummet eller kollar på någon film i soffan under tiden. Ska jag våttorka golven så försöker jag passa på att göra det om de är ute och leker med JP, så ingen halkar 😉 Tvättar varje dag, minst en maskin men brukar bli fler. Sen plockar jag heeeela tiden. Ibland känns det som att det är det enda jag gör. Plockar undan leksaker, viker filtar, torkar av bordet och i köket. Sen är vi noga med att man plockar undan efter sig när man har lekt färdigt, de brukar oftast vara väldigt duktiga på det, även om Kelly ofta försöker maska och säger att hon ”har sååå ont i ryggen och kaaaan inte städa” hahaha. Belle har dock fått in den rutinen väldigt bra och säger ofta ”ah täda fusst!” (ja, städa först) innan hon går iväg och gör något annat.

   Vi är oftast på mellanvåningen (köket/vardagsrummet/vägen ut på balkongen och uteplatsen) så det är också där jag städar mest. Vi har det inte lika fint överallt hemma. Jag har många skåp och vrår som alltid känns stökiga, men jag har inte orkat alla gånger. Därför väljer jag att lägga energi på de ställena där vi spenderar mest tid.

   Det bästa tipset är väl kanske att inte ha så mycket saker framme. Ha mycket förvaring, så det blir lätt att röja. De tre vita korglådorna vi har i hyllan bredvid tv:n t.ex – de är fulla med leksaker. En med blandade leksaker för Kelly och Belle, en till Harley och en med en tågbana i. Så däri har de leksaker de kan ta fram när vi är på den våningen (vi bor ju på 3 våningar och har grindar i trapporna, så barnen springer inte upp och ner själva). Sen brukar jag byta ut leksakerna däri då och då.

   Ja… varsågod för en hel städ-novell till svar 😉

   1. Tvåbarnsmamman

    Tack för ditt svar! Det där med vissa stökiga vrår och rum känner jag igen, speciellt tvättstugan är ett sådant ställe hemma hos oss där det ständigt är stök och det liksom samlas massa grejer där?måste erkänna att vi varit lite lata gällande att få barnen att städa undan efter sig. Måste försöka komma igång med det mera konsekvent!

stats