Tessie-san

Långfredag imorgon, lång onsdag igår

Tänk vad vädret kan skifta på bara några dagar såhär på våren. Helt underbart – iallafall när det går från kallt till varmt.
Bara förra veckan hade jag min rosa pälsjacka (supervarm) på mig för att det var så himla kallt och idag har vi solat i linne på uteplatsen. Wow!

Igår var det väl första dagen det riktigt vände. Det var lite kyligare på morgonen, men sen blev det ett riktigt pangväder på eftermiddagen.
Vi började dagen med en utflykt, tjejerna och jag. Hade inga planer eller mål förrän efter lunch så vi gick dit Kelly ville.
Spanade på fåglar i buskarna, gick ner till den stora fotbollsplanen med konstgräs och kikade på en av skolorna som ligger här i närheten. Nu dröjer det ju ett tag innan Kelly börjar skolan, men vill ändå få ett litet hum och känsla för dem innan vi bestämmer oss vart hon ska gå sen.

 

 

En pigg och sprallig Kelly som var mer än redo för en dag med bus – och en väldigt trött mamma som knappt sovit en blund pga hostig lillasyster och med superhosta själv. Ibland kan inte ens fransarna rädda situationen 😉

 

Efter vårt lilla äventyr gick vi upp till BVC på deras öppna mottagning för att träffa vår BVC-sköterska Ingrid.
Tjejerna lekte lite innan vi fick komma in.

 

Efter lunch tog vi pendeln in till stan, vi hade en läkartid inbokad för Kelly och mötte upp pappa på plats.
Både att åka buss och pendel är något som Kelly tycker är väldigt spännande och kul, så hon var så nöjd så. Belle somnade direkt efter lunchen och sov hela vägen in till Odenplan.

 

Vi hade ju fått en tid hos en öron-näsa-hals-doktor som skulle titta på Kellys halsmandlar som eventuellt behövde opereras bort.

Tre undersökningsmoment som inte var så roliga: titta i öronen (helt okej), titta i munnen med en pinne (inte så kul) och titta upp i näsan med en avlång pinne/kamera (väääldigt otrevligt).
Men det gick fort, läkaren var väldigt snabb och Kelly var jättemodig och duktig så vi blev snabbt klara.

 

Vi hade lovat Kelly en glass när vi var färdiga hos doktorn.
Hon fick välja vilken hon ville. Hon valde en Magnum (bra smak!) och Belle fick en smoothie. Vi satte oss där på torget i solen och åt våra glassar.


 

När vi kom hem fick vi skynda oss att duka bordet för vi skulle nämligen få gäster.
Det var tjejernas kusin Emma och hennes mamma Bianca som kom på påskmiddag. Vi valde dock att skippa den traditionella påskmaten och bytte ut den mot en shepards pie istället.

 

Till efterrätt hade Kelly och jag bakat en (sockerfri) banankaka med grädde och jordgubbar!

 

Sen var det dags för påskäggsutdelning!
Emma fick en påskpåse med lite smått och gott från oss: ett pysselkit, en topp från H&M och ett påskägg med lite smågodis i.

Kelly och Belle fick också varsitt påskägg, från kusin Emma ♡

 

Hihi, älskar Bellis stil: världsvan med en majskrok i ena mungipan, som att öppna påskägg är något hon gör mest hela tiden 😉 Men det här var hennes allra första någonsin!

 

Kelly fick en söt liten gosedjursgris som vi döpte till Pelle Gris.
Belle fick en stickad tröja med cupcakes-knappar som Bianca stickat, urgullig var den!

 

Triss i kusiner! ♡ Åh, mitt hjärta smälter! Är så otroligt glad att mina tjejer har en så fin kusin som Emma.
Kelly kunde inte sluta tjata om Emma efter att de hade gått. Det var Emma, Emma, Emma… fram tills hon somnade 😉

 

Det var en lång onsdag igår, vi hann med mycket, och imorgon är det lååångfredagen. Tänk, när man var liten tyckte man den dagen var så otrooooligt låååång – i väntan på påskafton dagen efter, då man skulle få påskägg 😉

Hur gör ni med påskägg? Ger ni dem på påskafton eller är det inte så noga?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats