Tessie-san

Kellys Elsa-kalas

Är det någon mening som gått varm här hemma de senaste månaderna så är det “…när jag fyller FYRA år, då…” och “…på mitt Elsa-Kalas, då…”

Så ni kan ju förstå entusiasmen hos vår nyblivna 4-åring när dagen D äntligen hade kommit!

Som jag redan berättat för er så valde vi ju att boka av alla gäster (redan färre än vi brukar detta Corona-år) pga de ännu strängare restriktionerna. Jag försökte vända på det fram och tillbaka med “reglerna om max 8 pers börjar ju inte gälla förrän den 24:e så vi hinner ju innan det” – men så stoppade jag mig själv och hörde hur dumt det lät. Bortförklaringar/undanflykter/kryphål är vad det är. Just nu är läget som det är och det är bara att rätta sig efter det.

Kelly blev först besviken när vi förklarade att vi tyvärr inte kunde ha hit några gäster, men så sken hon sen upp som en sol och sa “jag fick en idé! Pappa, Belle och Harley kan vara gäster!” Vilken toppenidé!!

Vi hade ju redan köpt allt inför ett storslaget Elsa-kalas, så det var bara att tuta och köra rakt in i kaklet – för att fira hennes 4-årsdag med buller och bång var det ingen tvekan om att vi skulle göra.

Alla som fyller 4 år idag, säger tuppen jaaaa! ♡

 

 

För att få den där rätta pirr-i-magen-snart-kommer-gästerna-känslan så gick JP ner med Belle en stund, så Kelly, Harley och jag fick “fixa det sista”. Duka fram allt gottis på bordet, blåsa upp de sista ballongerna och sånt.

Såhär såg kalasbordet ut (innan tårtan).

 

 

Fruktfat med choklad, och Frostkakorna.

 

Samt ljuvliga cakepops med små Elsor! ♡ ♡ ♡

 

Rätt vad det var så plingade det på dörren!

“Aaah, gästerna är hääär!”

Så rusade vi ner och öppnade för dem. “Väääälkomna!”

 

Innan vi satte oss till bords hann vi ta ett par familjebilder nu när alla var så tjusiga. Tänk om man hade ett mobilstativ… 

 

Så var det äntligen dags för tårtan!
Ända sedan Belle fick sin Anna-tårta på sitt 2-årskalas har Kelly längtat efter att få en egen fast med Elsa.

 

Tre kalasiga barn, redo att sätta tänderna i tårtan!

Harley fick smaka lite frukt (hallonen var suuuuura) och en bit av tårtan. Min lilla kalaskille ♡

 

 

Vi fikade en lång stund. Kelly drog av bit för bit av Elsa-tårtan och frågade hela tiden “…men, kan man äta den här?” Hon smakade på rosetten, på kjolen, på ärmen, allt skulle det smakas på om det verkligen var ätbart, hehe.

 

Sen var det dags för paketöppning! Syskonen ville hemskt gärna hjälpa till att öppna de med.

 

Det var en riktigt nöjd 4-åring som öppnade sina presenter!

 

Hon fick jättefina presenter och ville prova allt med en gång. Både kläder, läppglans, slime och Frost-karaoke. Det blev ett riktigt disco.

Sen avslutade vi kalaset med fiskdamm och tjejerna åt glatt sitt godis som låg där i.. När man bara får äta klubba och godishalsband när det är kalas är det nog lite extra gott också.

 

Kelly var supernöjd med dagen och log från öra till öra resten av kvällen. Hon bestämde även att Harley minsann skulle ha ett Christoffer-(från Frost)-kalas när han fyller 1 år, haha. Men nu tycker iallafall jag att det räcker med karaktärer från den filmen på ett tag 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tvåbarnsmamman

  Fint ni hade gjort och jättefin tårta! Måste komma ihåg ditt inlägg på Frost kakorna om dottern vill ha ett Frost kalas nästa år. Min Fiona fyllde också år igår, 3 år blev hon och vi hade en variant där min mamma och barnens farmor och farfar var och fikade hemma hos oss. Min mamma bor själv och har valt oss som sin ”umgängesfamilj”, barnens farmor och farfar har isolerat sig länge men är ej 70 fyllda eller riskgrupp. Ändå hade jag lite dåligt samvete över att vi var så ” många”. Samtidigt såg jag ett filmklipp på trängseln utanför Nk:s julbeskyltning. Själva har vi undvikit folkmassor i flera månader och börjar tröttna på att ständigt gå skogspromenader eller vara ute i lekparken.

  1. tessiesan

   Tvåbarnsmamman- Tack så mycket!! Ja, hon var supernöjd ♡
   Åh vad roligt, stort grattis! Vad roligt att det är flera som delar Kellys födelsedag härinne 🙂

   Jag håller verkligen med om att det är riktigt tröttsamt med allt med Corona, längtar sååå mycket tills det är över och vi kan börja leva som vanligt igen. Stor kram!

stats