Kelly Elisabeth | Tessie-san

Tessie-san

Annons

Kelly Elisabeth

Jag har haft den här stora dagen i tankarna sedan dagen Kelly föddes. Dagen då vi skulle tillsammans med nära och kära, välkomna henne till världen och fira att hon fått sina namn. Färger, dekorationer, ceremonidelen med allt från hur talet skulle vara till hur detaljer med ett eget ljus att tända och en blomsterkrans att trä på hennes huvud är något jag funderat ut in i minsta detalj. Förberedelserna har vi hållit på med i flera månader och när allt äntligen var på plats och vi nu slutligen skulle utföra allt så kändes det stort. Vi kunde inte vara mer nöjda med hur fint allting blev och vi är så glada över att våra nära och kära ville vara med och hjälpa till att förgylla denna oförglömliga dag för vår dotter! ♡

 

Gästerna började dyka upp redan vid 13.40 och bjöds då på lite bubbel och tid för att mingla lite. Vädret var ju verkligen på vår sida och vi fick den varmaste majdagen på 125 år! Vi föräldrar och de blivande gudföräldrarna sprang mellan vårt hus och lokalen vi skulle hålla ceremonin i, för att fixa det sista. Vi hade bjudit in med start klockan 14.00 och tanken var att vi skulle sätta igång med ceremonin vid 14.30.
Dagens huvudperson höll till hemma tillsammans med farmor och farfar tills det skulle bli dags för ceremonin. Kelly är ju i den åldern då hon är lite blyg för människor hon inte träffar varje dag och vi tänkte att det skulle bli alldeles för överväldigande för henne om hon skulle behöva hälsa på var och en av gästerna på en gång och då hade hon säkert hunnit tröttna långt innan själva ceremonin skulle börja och det ville vi ju undvika.

Klockan 14.40 såg vi till att samtliga gäster hade något i sina glas och bad dem ställa sig upp. Så gick jag ut och vinkade till pappa som kom med Kelly som var ombytt i sin vackra vita långa klänning med ljusrosa sidenband knutet i en rosett.

IMG_6565

 

Vi hade ordnat ett fint “altare” med vita och rosa ballonger som valv och där stod vi: Pappa med Kelly i famnen, jag, blivande gudmor Aphrodite och blivande gudfar Rickard.

IMG_6513

Både JP och jag var förberedda på att Kelly skulle tycka det kändes lite läskigt med alla gäster (cirkus 45 stycken) och trodde hon skulle visa hur högt och vackert hon kan skrika, men inte ett ljud. Hon var lugn som en filbunke och verkade tycka om att få vara huvudpersonen för detta evenemang ♡

JP började med att hälsa alla gäster varmt välkomna och sedan fick jag ta över och påbörja namngivningsceremonin. Jag berättade om hur hon fick sina namn, vad de betyder och vad de står för. Berättade om varför hon fick sitt förnamn och varför hon fick sitt andranamn och hur mycket de betyder för oss. Sedan presenterade jag hennes faddrar och tackade dem för att de tackat ja till detta hedersuppdrag och gav dem sedan en varsin gåva i form av ett fadderbrev. Kellys gudfar Rickard tände ett ljus i Kellys ära för att välkomna henne till världen och Kellys gudmor Aphrodite fick trä blomsterkransen på Kellys huvud när vi gav henne sina namn: Kelly Elisabeth.

Avslutningsvis berättade jag om hur vi alla kommer stå bakom henne i livet och göra allt vi kan för att hon ska våga nå sina drömmar och mål. Sedan skålade vi för vår lilla älskling, tillsammans med resten av gästerna. Det blev ett jättefint avslut och vi är så otroligt nöjda med hur vackert allt blev. Jag var otroligt nervös inför mitt tal och speciellt den delen som rörde Kellys mormor, men det gick bra och jag är stolt över mig själv som klarade av det utan att bryta ihop. Jag hoppas Kelly blir lika stolt när hon ser detta när hon växer upp (Kellys faster Anna-Mi filmade ceremonin).

 

IMG_6661IMG_6566

 

Hennes fantastiska gudföräldrar, eller faddrar som vi gärna kallar dem, gjorde båda ett utmärkt jobb. De hade fått varsin viktig uppgift under ceremonin och de gjorde det så fint båda två.

Kelly får tro på vad hon vill när hon växer upp och jag kommer uppmuntra henne att utforska alla alternativ som finns, men jag vill inte “bestämma åt henne” genom att döpa henne. Därför passar en namngivningsceremoni – som fokuserar på firandet av hennes namn istället för på en tro – något som passade vår familj väldigt bra.

IMG_6579

IMG_6571

IMG_6573IMG_6575IMG_6576

IMG_6658

 

Här står vi allihopa. Tror samtliga av oss andades ut precis här – när alla klarat av sina respektive delar och att allt blev så bra tillslut. Gladast var nog Kelly, hon hade ju nu officiellt fått sina namn och kände sig nu extra välkomnad till världen ♡

IMG_6508IMG_6556IMG_6532

 

Så tacksam för min fina familj. Kunde inte önska mig en finare pappa till min underbara dotter ♡♡♡

IMG_6651

IMG_6554

 

Efter att vi kramats med alla rörda gäster så var det dags för fika. Som ni vet hade vi gått all in och det fanns allt du kunde tänka dig på det där dessertbordet; kärleksmums, cakepops, chokladbollar, sockerkaka, cupcakes, brysselkex, biskvier, rosa plockgodis, popcorn, två stora fruktfat och två prinsesstårtor. Nog hittade alla något de tyckte om tror jag allt.
IMG_6435

IMG_6504IMG_6659IMG_6495

 

Gästerna högg in och det mesta gick faktiskt åt. Det tar jag som ett riktigt gott betyg. Vi hade ju bakat allt själva – Caroline och jag, förutom prinsesstårtorna som vi hade beställt. Blev himla bra allting!

IMG_6660

IMG_6493

 

Vi hade så sommarfina och glada gäster och det gjorde mig så varm i hjärtat av att de ville komma och fira vår lilla prinsessa denna dag. Här har vi Niklas och Frida ♡

IMG_6527

Jessan var såklart där och var sprudlande tjusig i sommarklänning ♡

IMG_6662

 

Kellys kompis Lily kom med sin familj och ville gärna ta en bild tillsammans med Kelly. Se så gulliga de är, de håller t.o.m varandra i handen? Åh! ♡

IMG_6608

 

Presentbordet fylldes snabbt på. (Nu har vi hunnit öppna alla paketen men tänkte att vi tar det i ett helt eget inlägg för det var så mycket fint!)

IMG_6497

 

Innan Kelly gav upp av utmattning i min famn så tog hon sig tid till att hälsa ordentligt på alla nära och kära som kommit dit denna dag för att fira henne. Här tillsammans med granny Gunvor, Kellys gammelfarmor ♡

IMG_6642

 

Och här tillsammans med mammas fina arbetskamrater!

IMG_6500

 

 

Dagen blev allt vi någonsin hade önskat och vi är så tacksamma för var och en som bidrog till att den blev så fantastisk. Vår älskade lilla solstråle tackar så hemskt mycket för uppvaktningen. Nu är hon redo att ta sig an världen – vår fina Kelly Elisabeth.

IMG_6509

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. tessiesan

   Farmor- Ja, visst var det fint? Utan tvekan ett av de finaste ögonblicken på hela dagen ♡

   Camilla- Tack!! ♡ Ja, det hade varit roligt om du kom!

   Jessan- Tack så mycket! Visst var hon duktig! ♡ 🙂

 1. Aphrodite

  Världens finaste namngivelse.
  Vad kul att få se alla bilder och när jag sätter på kransen 😍

  1. tessiesan

   Aphrodite- Ja, så himla fint! De bilderna där du trär på henne blomsterkransen blev så vackra! ♡

  2. Farmor

   Åh, Aphrodite, det är så fint när du som gudmor sätter kransen på Kelly. Hon tittar rakt i ögonen på dig, så förtröstansfullt! Det är så underbart att se så jag gråter en skvätt bara av att tänka på det ögonblicket, fångat i den bilden! Många kramar till dig från Kellys farmor Yvonne!

Annons
stats